Kjøpsprosessen i Spania

Dette er hovedtrekkene av hvordan vi håndterer kjøpsprosessen her i Spania.

 1. Reservasjonskontrakt: Når du har funnet eiendommen du ønsker å kjøpe, må det skrives en reservasjonskontrakt. Reservasjonskontrakten er et dokument   (juridisk kontrakt) som sier noe om hvilken eiendom som skal omsettes, for hvilken pris og til hvilket tidspunkt.
   
 2. Depositum: Det må innbetales et reservasjonsbeløp (depositum) på minimum 3000 € etter at reservasjonskontrakten er inngått. Eiendommen blir da tatt av markedet. Skulle du trekke deg fra handelen mister du det innbetalte beløpet.
   
 3. Fullmakt: Det må utstedes en fullmakt til en av våre advokater hvor det gis tillatelse til at hun representerer deg som kjøper i alle henseender. Fullmakten må signeres på nærmeste tinghus (Notarius Publicus) hvor Notarius bekrefter signaturen. Dette kan gjøres både i Spania og i Norge.
   
 4. Arveplanlegging: Vi veileder deg i spansk arverett.
   
 5. Finansiering: Hvis kjøper ønsker finansiering i Spania, innhenter vi lånetilbud fra forskjellige banker og bistår deg i den videre prosessen.
   
 6. NIE:  Før man kan kjøpe en bolig i Spania, må man ha et spansk identifikasjonsnummer som heter NIE. Om flere skal eie boligen sammen må alle ha et NIE. Med en fullmakt ordnes dette av våre advokater.
   
 7. Heftelser: Våre advokater innhenter all informasjon om boligen, så som heftelser og eierforhold.
   
 8. Bankkonto: Vi oppretter en bankkonto for deg i en spansk bank som brukes til overføringer mellom Norge og Spania.
   
 9. Overskjøtelse: Vi møter hos notarius på dine vegne, overskjøter eiendommen og mottar det midlertidige skjøtet.
   
 10. Forsikring: Vi fullforsikrer eiendom og innbo på dine vegne.
   
 11. Autotrekk: Våre advokater oppretter autotrekk fra din spanske bankkonto på alle kostnader. Renovasjon, forsikring, fellesutgifter, skatter, strøm, vann etc.
   
 12. Overtakelse: Når du kommer til Spania for første gang etter at eiendommen er overskjøtet, er boligen klar til overtakelse. I tillegg hjelper vi deg med følgende:
   
 13. Henting på flyplass eller vi møter deg ved eiendommen
 14. Gjennomgang av eiendommen
 15. Innkjøp av møbler og interiør
 16. TV og internett
 17. Øvrige tjenesterSe eiendomsservice.
   
 18. Testamente: Vårt kontor tilbyr opprettelse av spansk testamente med advokater som har inngående kjennskap til spansk og norsk lov.
   
 19. Dokumenter: Det tar 4-6 uker fra overskjøtelse av eiendommen til vi mottar det originale skjøtet. Da avtaler vi et møte på vårt kontor for gjennomgang av alle papirer og kostnader.

Kjøpskostnader

Ved kjøp av eiendom i Spania må det betales en prosentvis avgift av kjøpesummen til den spanske stat. I tillegg kommer registreringsavgift, notariusavgift, stempelavgifter, kostnader til NIE, fullmakter og advokatkostnader. Samlede kostnader ved kjøp av eiendom er ca 13% og bør aldri overstige 14%

Notarius

Notarius er en offentlig godkjent, nøytral person, som skal ivareta både selger og kjøpers interesser. Hos notarius må kjøper og selger møte personlig, eller bli representert av advokater med fullmakt. Møtet hos notaren kan ta alt fra en time til flere timer. Det anbefales at du blir representert av din advokat. Dersom du velger å møte opp personlig, må du enten beherske spansk eller ha med deg en tolk.

Sikkerhet

Gjennom vårt kontor er du forsikret for inntil 1000.000 euro som kan økes etter behov og våre advokater har juridisk spisskompetanse innenfor eiendom og skatt i Spania. De ulike sertifikater og autorisasjoner ved vårt kontor, sikrer deg som kjøper. Se våre autorisasjoner og sertifikater her:

         Firmaattest                                          

 


Når du besøker en nettside, kan serveren hvor nettsiden tilhører, lagre informasjon fra din nettleser, hovedsaklig i form av informasjonskapsler.
Denne informasjonen kan være om deg, dine instillinger på enheten du bruker, hovedsaklig så nettstedet kan fungere korrekt.