Kjøpsprosessen i Spania med Spaniamegler1


Kjøpskostnader

Ved kjøp av eiendom i Spania må det betales en prosentvis avgift av kjøpesummen til staten, I tillegg kommer registreringsavgift, notariusavgift, stempelavgifter, kostnader til NIE, fullmakter og advokatkostnader. Samlede kostnader ved kjøp av eiendom er ca 13%

Sikkerhet
Gjennom vårt kontor er du forsikret for inntil 1.000.000 euro som kan økes etter behov og våre advokater har juridisk spisskompetanse innenfor eiendom og skatt i Spania. Spør oss gjerne om oppdaterte sertifikater på dette.Steg 1: Når du har funnet en bolig du ønsker å kjøpe


 1. Reservasjonskontrakt: Når du har funnet eiendommen du ønsker å kjøpe, må det skrives en reservasjonskontrakt. Reservasjonskontrakten sier noe om hvilken eiendom som skal omsettes, for hvilken pris og til hvilket tidspunkt.
   
 2. Depositum: Det må innbetales et reservasjonsbeløp (depositum) på minimum 3000 € etter at reservasjonskontrakten er inngått. Eiendommen blir da tatt av markedet. Skulle du trekke deg fra handelen mister du det innbetalte beløpet.
   
 3. Fullmakt: Det utstedes en fullmakt til våre advokater hvor det gis tillatelse til at hun representerer deg som kjøper i alle henseender. Fullmakten må signeres på nærmeste tinghus (Notarius Publicus) hvor Notarius bekrefter signaturen. Dette kan gjøres både i Spania og i Norge.
   
 4. Arveplanlegging: Vi hjelper deg med å vurdere om det er nødvendig for deg med arveplanlegging.
   
 5. Finansiering: Om du ønsker finansiering i Spania kan vi fortelle deg om du kan få lån, lånevilkår med kostnadsoverslag og vi kan ta hele prosessen med å ta opp lån i en lokal spansk bank.
   
Steg 2: Når du har reservert en bolig.

 1. NIE:  Før man kan kjøpe en bolig i Spania, må man ha et spansk identifikasjonsnummer som heter NIE. Om flere skal eie boligen sammen må alle ha et NIE. Med en fullmakt ordnes dette av våre advokater. Normal behandlingstid på NIE er for tiden ca 2 måneder.
   
 2. Heftelser: Våre advokater innhenter all informasjon om boligen, så som heftelser og eierforhold. Kommer vi over en heftelse som kan få følger for deg som fremtidig eier, tar vi kontakt. Slike type heftelser er du sikret mot ved bruk av våre advokater, gjennom klausuler i kontrakt med selger.
   
 3. Bankkonto: Vi oppretter en bankkonto for deg i en spansk bank som brukes til overføringer mellom Norge og Spania.
   
 4. Overskjøtelse/Formell overtakelse: Vi møter hos notarius på dine vegne, overskjøter eiendommen og mottar det midlertidige skjøtet som du vil motta en kopi av på e-post. Fra denne dagen eier du boligen og kan komme nedover til Spania for å ta i bruk din bolig for første gang!

   
Steg 3: Når du formelt eier boligen

 1. Autotrekk: Så snart du eier boligen formelt, vil vi opprette automatiske trekk på strøm, vann, fellesutgifter, forsikring, eiendomsskatt, renovasjon m.m fra din bankkonto i Spania.
   
Steg 4: Når du kommer nedover for første gang

 1. Overtakelse med vår service-avdeling: Du eier allerede boligen, alle regninger er satt på autotrekk, ingen dokumenter trenger å signeres. Du møter vår hyggelige service-avdeling ved boligen som hjelper deg med hva det skulle være, blant annet kan vi anbefale TV, Internett, møbelbutikker m.m. Vi anbefaler deg å tegne en service-avtale som inneholder blant annet nøkkelservice.
 2. Øvrige tjenesterSe eiendomsservice.


Steg 5: Når du kommer nedover senere
 1. Testamente og selvangivelse: Vårt kontor tilbyr opprettelse av spansk testamente og avtale om selvangivelse med advokater som har inngående kjennskap til spansk og norsk lov.
   
 2. Dokumenter: Det tar ca 2 måneder fra overskjøtelse av eiendommen til vi mottar det originale skjøtet. Da avtaler vi et møte på vårt kontor for gjennomgang av alle papirer og kostnader.

 


Når du besøker en nettside, kan serveren hvor nettsiden tilhører, lagre informasjon fra din nettleser, hovedsaklig i form av informasjonskapsler.
Denne informasjonen kan være om deg, dine instillinger på enheten du bruker, hovedsaklig så nettstedet kan fungere korrekt.