Referanser fra noen av våre fornøyde kunder!

Sjekk alltid referanser før du kjøper eiendom i Spania. Nedenfor ser du våre referanser fra noen av våre fornøyde kunder.

Laila Caroline Lund og Nikolay Olsen

I 12 år har vi vært på La Zenia hvert år, og det kom til at vi ønsket vårt eget sted. Vi tok kontakt med flere meglere og den eneste som svarte ved å personlig ringe opp, var Odd Harald Sørhaug. Det gjorde utslaget for oss. Alt som kom etterpå gikk som på skinner!


Hans Kristian og Frank møtte oss og tok oss rundt på visninger. Dyktige og hyggelige karer. Siste stedet vi kom til var en «innertier» og vi hadde funnet vårt hjem i Spania.

 

Prosessen etter dette og alt hva som måtte gjøres, var vi ikke klare over. Et enormt papirarbeid, innhenting av dokumenter, igangsettelser, klareringer og mye mer. Men frykt ikke, dette tar Spaniamegler 1 seg av. Vi spurte hvorfor de gjorde alt dette arbeidet for oss gratis. «For å få fornøyde kunder», var svaret. Og det er vi.


Skikkelig fornøyde kunder som anbefaler alle å bruke Spaniamegler 1. Profesjonelle og hjelpsomme til fingerspissene. Alt hva du trenger har de folk til. Alt hva du trenger å gjøre, hjelper de med. Advokater, forsikringer, vann, strøm, selvangivelse, testament, folk til oppussing osv.

 

Bruk Spaniamegler 1 så er du i trygge hender!


Laila Caroline Lund og Nikolay Olsen, Kristiansand 2018

 


 

Terje og Guro Hofvind

Når man skal kjøpe bolig og er ny og ukjent i et fremmed land, er det betryggende å motta hjelp fra en erfaren megler. Det aller meste foregår ganske annerledes enn i Norge, og med manglende språkkunnskaper er det mange muligheter for å trå feil.


Fra Spaniamegler1 har vi fått fantastisk god hjelp fra første stund, og oppfølgingen videre gjennom hele salgsprosessen har vært upåklagelig. Hans Kristian var tålmodig og fulgte oss på en rekke visninger. Vi var på nippet til å gi opp, da vi til slutt fant drømmehuset vårt i San Pedro del Pinatar. Underveis har vi fått hjelp til det aller meste i tillegg til de nødvendige formaliteter. For å nevne noe - endringer i plantegninger og tilvalg, innkjøp og levering av møbler, fotografering med tanke på utleie, reklamasjoner i forhold til utbygger, skattehjelp fra spanske advokater, testament, forsikring, strøm- og vannleveranse. Det er også en utrolig bra følelse at man blir ivaretatt av megler lenge etter innflytting.


Når undertegnede selv er eiendomsmegler i Norge, er det jo naturlig at man har et ekstra kritisk blikk på hvordan prosessen blir gjennomført i Spania.


Konklusjonen er at vi som er meglere hjemme, faktisk har mye å lære av måten Spaniamegler1 ivaretar sine kunder. Spesielt gjelder dette alle tilleggstjenester som gir «fullservice» i hele prosessen, som megler bør man vise omsorg for kunden også etter gjennomført handel.

 

Et lite råd til dere som vurderer å kjøpe i Spania – her er mange imponerende boliger. Men ikke hopp rett på det første dere ser, ta dere tid til å se flere, sammenligne og vurdere ut fra egne ønsker og behov. Før eller siden finner dere deres perfekte nye hjem i Spania!


Terje og Guro Hofvind

 


 

Ektepar fra Fredrikstad

Vi har i flere år gått og tenkt på og drømt litt om en bolig/leilighet i Spania. Vi har vært i Alicante området en rekke ganger, i Santa Pola, Benidorm, Alfaz, Torrevieja, Elche, og flere steder langs kysten.For vel ett år siden åpnet det seg en mulighet, og vi begynte å se på leiligheter på FINN i Alicante-Torrevieja området. Vi kom raskt inn på Spaniamegler 1, da de er ganske store i området, og begynte forsiktig med en liten mail og telefon til Steinkjer kontoret før vi ble satt over til Alicante kontoret. Vi så spesielt på en liten leilighet utenfor Torrevieja, men fant at den var for liten, og endte med å sette opp en liten ønske og kravspesifikasjon, og vi antydet et område nærmere flyplassen som vi har vært mye.


Det dukket etter hvert opp en eldre leilighet i dette området med et visst oppussingsbehov, som Hanne hadde plukket opp, og vi avtalte med Hans Kristian at han skulle dra og se på den. Vi gjorde det klart at vi ikke kom ned for å se selv, da vi ikke hadde tid, Hans Kristian så på leiligheten og ga oss tilbakemelding, og etter en lang kveld med mye tenking og grubling ga vi svar at vi var interessert i denne. Hadde da brukt mye tid på Google Maps og Google Streetview, med bilder og oversikter fra alle vinkler og retninger, samt bilder i prospekt. Vi bestemte oss ut fra dette uten å se den i virkeligheten.


Etter dette begynte snøballen å rulle, med foreløpig kontrakt, ordning med NIE, registrering av fullmakt hvor Tingretten, og fylkesmannen måtte oppsøkes, og dokumenter stemples, denne ble sendt til Spania, etterhvert konto i Spansk bank og alt som hører med. Vi var aldri i Spania før overtakelsen noen måneder etterpå.


Da hadde vi bestilt tur til firmaleiligheten til firmaet jeg jobber i, og det var fortsatt uvisst om vi ville overta leiligheten på denne turen. Det viste seg at behandling hos Notarius ble midt i denne uken, og vi overtok leiligheten samme ettermiddag. Etter noen ekstremt hektiske dager fikk vi ryddet og gjort mye, samt avtalt med spanske håndverkere om en del innvendig oppgradering. Vi har etter dette hatt flere slike hektiske runder gjennom snart ett år og det siste vi gjorde nå i januar var å renovere badet. Leiligheten begynner nå å bli slik vi ønsker, og vi liker oss veldig godt i området der den ligger.


Vi er svært godt fornøyd med jobben Spaniamegler 1 har gjort for oss i denne saken, selv om vi gjorde mye research og vurderinger selv, og det ble aldri behov for noen visningstur, hotellopphold, eller henting på flyplass i vårt tilfelle. Spesielt den juridiske biten, og all dokumentasjonsjobben, oppretting  av konto og avtaler, samt kontakt med selger og overtakelse hos Notarius, er vi svært godt fornøyd med.

 

Vi ble tidlig veldig trygge på prosessen, og følte dette ble profesjonelt ivaretatt, og vi hadde nok ikke fått rotet oss til å kjøpe en leilighet etter såpass kort tid, hvis vi ikke hadde truffet på dem, men tror at vi allikevel etterhvert ville tatt spranget. Som nevnt har lysten lagt på lur en stund.


Vi kan trygt anbefale andre å benytte Spania Megler 1, da vi i hvertfall har svært gode erfaringer.


Ektepar fra Fredrikstad

 


 

Gina og Kjetil

Vi hadde egentlig ingen planer om hus i Spania, men flere av våre venner hadde kjøpt og var mye i Spania på vinteren.  Vi ble litt påvirket av deres opplevelser, og tenkte at vi kunne ta en tur til Spania for å se om dette var noe for oss. Vi var litt skeptiske til hvordan en megler ville overtale oss til kjøp, så vi bestilte turen selv og brukte finn.no til å se på leiligheter.


Etter å ha snakket litt med de som hadde kjøpt, skjønte vi raskt at vi måtte ha litt hjelp til å gjøre oss kjent i området, og ikke minst hvordan prosedyren for kjøp skulle være. Naboene våre anbefalte Spaniamegler1 og Odd Harald Sørhaug på det varmeste.


Vi kontaktet Spaniamegler1 og fikk raskt kontakt med Hans Kristian Haug. Vi dro ned i påsken, og Hans Kristian arrangerte en omvisning i området fra Cabo Roig og opp til Guardamar. Vi ble også briefet opp på prosedyren og lovverket ved evt. kjøp. Visning av gamle og nye boliger ble gjort etter vårt ønske. Vi hadde egentlig ikke hast med å kjøpe bolig, men vi kunne tenke oss noe med skandinavisk design med lyse leiligheter med gode uteområder for å nyte solen. Det fant vi i Guardamar Del Segura, samt at byen virket veldig koselig.


Vi ble imponert over Spaniamegler1 sitt profesjonelle selskap, så vi ønsket at de skulle gjennomføre  kjøpet for oss. Det tror jeg var lurt for oss som er førstegangskjøpere.


Spaniamegler1 har ordnet alt for oss, og passet på at dokumenter og avtaler har blitt fulgt opp iht. spansk lov og ikke minst til hjelp med administrative ting etter huskjøp som kjøpekontrakt, spanske lover og dokumenter, bankkonto, skatt, arv etc.


Vi anbefaler spaniamegler1 på det varmeste ved kjøp av eiendom i Spania.


Gina og Kjetil Mikalsen

 


 

Familien Hammerø

Vi anbefaler Spaniamegler1 ved kjøp av bolig i Spania.

Når vi bestemte oss for mulig kjøp av bolig i Spania var Spaniamegler 1 førstevalget som megler.


Vi var på to visninger, en i januar og en i mars. Ble tatt imot av Roar Haug på flyplassen og ble kjørt rundt og fikk se mange boliger og ble meget godt ivaretatt. Ved siste besøk fant vi drømmeboligen i Zeniamar, i Orihuela kommune. Prosessen ved overtakelse var ryddig og god, Spaniamegler1 ordnet alt vi trengte med både overføringer og dokumenter og opprettet bank forbindelser med trekk for alle utgifter. Vi tok over boligen i mai 2017.


Har fortsatt god kontakt med Hans Kristian og bruker advokat hos Spaniamegler 1. Anbefales.


Irene, Oddbjørn, Kent Ronny og Tom Roger Hammerø

 


 

Kjell Oddmund Tjernsbekk og Ingvild Elfstedt


Vi kjøpte en leilighet i Spania ved hjelp av meglerfirmaet Spaniamegler 1, høsten 2017.

 

Vi hadde fulgt med på Finn.no et års tid, og vi hadde også vært i kontakt med en norsk agent som samarbeidet med et spansk meglerfirma. Under en visningstur sammen med denne agenten, var vi også i kontakt med Spaniamegler 1. Roar sørget da for en rundtur på Costa Blanca sør slik at vi fikk litt mer oversikt over de ulike områdene.


Et par uker senere, bar det tilbake for ny visningstur-denne gang i regi av Spaniamegler 1. Hotell og transport fra flyplassen ble ordnet, så det var bare å sette seg på flyet og slappe av.  Vi hadde plukket ut noen objekter på forhånd, og Spaniamegler 1 hadde også en del leiligheter på lista som møtte våre kriterier. Etter et møte på kontoret med Roar, bar det ut for å se på ulike leiligheter.


Vi fant ingen leiligheter som matchet i løpet av denne turen, og vi hadde forsåvidt også allerede sett oss ut et par i et leilighetskompleks vi likte veldig godt. Vi fulgte godt med på disse leilighetene utover våren og sommeren, og da vi fant en som var aktuell, sto Spaniamegler 1 klar til å hjelpe med kjøpet.


Alt ble ordnet på en måte som gjorde at vi følte oss trygge og ivaretatt hele veien. Vi har alltid fått svar på spørsmål vi har hatt (og vi har hatt mange...), og alt har blitt nøye forklart slik at vi aldri har vært i tvil om neste steg i prosessen. Alt vi trengte å gjøre, var å signere en fullmakt. Da det var gjort, gikk alt sin gang. Vi ble hele tiden oppdatert underveis, og vi var aldri i tvil om at vi var i trygge hender.


Hans Kristian, Roar og Frank har gjort sitt slik at vi har fått oss en flott leilighet i det området vi ønsket. Vi setter stor pris på jobben de har gjort, og vi har ingen problemer med å anbefale Spaniamegler 1 når det gjelder boligkjøp i Spania.


Kjell Oddmund Tjernsbekk og Ingvild Elfstedt

 Unn og Svein Erikson

Vi tok kontakt med Spaniamegler1 høsten 2016 da vi hadde bestemt oss for å prøve å finne ferieleilighet i Spania og hadde blinket ut området Torrevieja sør som særlig aktuelt. De ville gjerne ta oss med på en visningsrunde når vi ankom, og ordnet med rabattert hotell i Alicante.


Hans Kristian hentet oss og tok oss rundt til 3-4 forskjellige nye prosjekter. Etter at vi hadde vært innom Vista Azul xxvII spa prosjektet og sett på en demoleilighet fant vi ingen ting som kun matche dette prosjektet, og reiste tilbake dit for en ny sjekk. Da vi var opptatt av å kjøpe nytt og moderne og da også innenfor budsjett, tegnet vi oss for en leilighet der og da. Selv om vi måtte vente ett år på flytte inn, syntes vi det var verdt ventetiden, da vi fikk velge leilighet som hadde gode solforhold morgen og ettermiddag, med stort uteområde.


Vi fikk overta og nøkler omtrent på forespeilt dato i november 2017, og er kjempefornøyd. Det gikk greit med å få kjøpe møbler i nærheten, og vi klarte å skaffe oss det mest nødvendige i løpet av noen uker. Nå er vi på vår andre tur og koser oss med resten av anskaffelser som utemøbler og planter etc.


Spaniamegler har et godt og profesjonelt opplegg som sikrer trygg overførsel av kjøpesum og opprettelse av lokal Spansk bank for faste utgifter. Det juridiske tar de seg av slik at hele prosessen går knirkefritt.


All honnør til Odd Harald og teamet, som gjorde alt så mye enklere for oss.

Takk for all hjelpen så langt.


Unn og Svein Erikson

 


 

Hege og Lars


Høsten 2016 begynte vi å lete etter en eiendom i Alicante - Gran Alacant området. Grunnen til at vi absolutt ønsket oss en eiendom i dette området skyltes at min kones foreldre hadde eid en leilighet i dette området tidligere og vi var derfor litt kjent. Vi fant en eiendom som var annonsert på www.Finn.no av en privatperson. Vi kontaktet Spaniamegler 1 og spurte om de kunne lage en visningstur hvor vi bl.a. fikk sette denne eiendom, noe de gjorde.


Fredag den 11.01.17 reiste vi til Alicante og ble møtt av Odd Harald Sørhaug på flyplassen og kjørt til hotellet som de hadde bestilt i Alicante. Morgenen etterpå startet kjøreturen til ulike eiendommer på Gran Alacant. Vi bestemte oss for å legge inn ett bud på den eiendommen vi opprinnelig ønsket å se og vips før helgen var omme hadde vi inngått en avtale om kjøp.


I ettertid har Spaniamegler 1 bistått og hjulpet oss med alt fra gjennomføring av kjøpet til administrasjon og betaling av faste utgifter, samt andre utfordringer vi har støtt på i løpet av året som er gått. For å si det kort, uten Spaniamegler 1 sin bistand hadde det ikke blitt noe kjøp, deres service er uunnværlig hvis man ønsker å gjøre noe tilsvarende.


Hege og Lars

 


Gerd og Helge Roksvåg

I flere år leide vi leilighet i Playa Flamenca, Orihuela området. I februar 2017 dukket det opp en liten leilighet ca. 300 meter. fra  stranden i samme området. På bildene så leiligheten fin ut.


Dessverre hadde vi ikke anledning til å reise ned å se på den da. Vi tok kontakt med Spaniamegler 1 ved Hans Kristian Haug. Vi spurte om han kunne se på leiligheten om den var så bra så bildene tilsa. Det gjorde han og vi fikk tilsendt video som viste at den var i veldig god stand og vi la inn reservasjon. I tillegg målte han opp størrelsen, slik at vi ble klar over det rette målet på leiligheten.


Kjøpsprosessen  gikk helt perfekt. Odd Harald Sørhaug gav oss gode råd, bla. viktigheten av å ha testament i Spania. Dette ordnet vi  gjennom de, noen måneder etter overtakelse. Den årlige selvangivelse til spanske myndigheter er overlatt til Spaniamegler1.


Vår opplevelse med kjøpet og hele prosessen ellers, gjør at vi vil anbefale Spaniamegler 1 på det varmeste.

Gerd og Helge Roksvåg

 


Gabriel Frykman

Det finns många mäklare i Spanien men bara en Spaniamegler1, dom är helt fantastiska.


Jag blev hämtad på flygplatsen av deras personal som även fixat Hotel. Första dagen körde dem runt mig till olika områden så jag fick en god uppfattning hur kusten ser ut. Nästa dag fick jag titta på många hus i dom områden jag tyckte bäst om. En investering i hus är ett stort beslut och man behöver en seriös mäklare som Spaniamegler1. Jag fick otrolig service dom fixar allt, när jag köpt mitt hus fanns där försäkring, el och vattenavtal mm, jeg kände mig trygg i köpprocessen.


När jag skulle flytta in i huset fanns Spaniamegler1s personal där dom hjälpte mig att förstå hur poolen och andra viktiga saker fungerar du får all hjälp du behöver.


Jag är helnöjd och kan varmt rekommendera Spaniamegler1 , bättre husmäklare hittar ni inte.


Med vänlig hälsning, Gabriel Frykman

 


 

Marianne Kreutz og Tor-Erik Smestad

Før avreise til Spania fikk Spaniamegler1 informasjon om områder vi ønsket å se på leilighet i. Vi sendte også eksempler på leiligheter vi var interessert i. Odd Harald Sørhaug møtte oss på flyplassen i Alicante og kjørte oss til hotellet. Neste dag ble vi hentet ved hotellet og vi startet med et møte inne på kontoret til Spanaimegler1. Deretter begynte visningene og vi ble godt tatt hånd om av Odd Harald og Frank. På siste visning dag 2 fant vi leiligheten vi ville ha og deretter gikk alt slag i slag med kontrakt etc.


Vi har følt oss godt ivaretatt gjennom hele prosessen fra første møtet til signering av kontrakt til møte hos Notarius til overlevering av nøkkel. Hele prosessen har vært profesjonell og vi kjenner at det er trygt at Spaniamegler1 også har egne advokater som bistår i kjøpsprosessen.


Vi kan trygt anbefale Spaniamegler1 som megler ved kjøp av leilighet i Spania.

Mvh

Marianne Kreutz og Tor-Erik Smestad


 


 

Ann-Mari Larsen og Ole Johnny Ellefskås

Vi vil anbefale Spaniamegler 1 som din eiendomsmegler i Spania.


De har den rette ekspertisen for gjennomføring av kjøp i Spania. Dette gjøres på en meget profesjonell måte. Alt fra visninger til alle papirene som må til ordner Spaniamegler 1 på den beste måten.


Og har du behov for hjelp av noe slag når du har kjøpt ditt drømmested har

Spaniamegler 1 mange kontakter som du kan benytte.


Tusen takk for all god hjelp i forbindelse med kjøp av leilighet i Spania.


Mvh Ann-Mari og Ole Johnny


 


 

Tone Olsen

Anbefaler Spaniamegler 1 for kjøp av bolig i Spania.


Min leilighet i Playa Flamenca ble kjøpt i mai 2017 etter å ha vært på to visningsturer, og med det gikk min drøm i oppfyllelse!

Etter å ha snakket med den norske representanten hjemme ble jeg invitert på visningstur.


Jeg ble veldig godt tatt imot av Spaniamegler 1, hentet på flyplassen av Odd Harald og kjørt til hotellet som de hadde bestilt i Alicante. Morgenen etterpå startet kjøreturen til ulike områder i Orihuela Costa. Vi hadde på forhånd gått gjennom alle mine ønsker (og det var ikke få) slik at de kunne finne en leiligheter som kom nærmest mine krav, og det klarte de!


Odd Harald, Roar, Hans Kristian og resten av teamet gjorde en utrolig bra jobb og leiligheten ble som sagt min i mai 2017. Alt av papirarbeid i forbindelse med kjøpet ordnet Spaniamegler1. I tillegg har de ordnet oppretting av bankkonto, strøm- og vann avtaler, nøkkel/vaktmestertjeneste, samt at advokaten deres har hjulpet med testamente. Det er mye som skal på plass ved et huskjøp i Spania, og da er det viktig at megleren kan hjelpe med hele prosessen. Har du spørsmål, er det bare å ringe dem. De svarer på alt!


Tone Olsen


 


 

Berit og Jon Hovring

Tusen takk til Spaniamegler1 for at vi nå har leilighet i Spania!


Etter å ha vært på utkikk etter leilighet på Costa Del Sol over en lengre periode uten hell, fikk vi anbefalinger av bekjente om å sjekke ut Costa Blanca.


Denne kysten var helt ny for oss så vi hadde ingen peiling på hvor vi skulle se og heller ikke hvilken eiendomsmegler vi skulle bruke.

Etter noen raske søk på finn.no kom vi over Spaniamegler1, som hadde flere alternativer på Costa Blanca.


Vi tok kontakt og ble møtt med stor vennlighet, entusiasme og vilje å hjelpe.

Spaniamelger1 med Odd Harald Sørhaug i spissen inviterte oss på visningstur, hvor reise og losji var betalt, det eneste de behøvde fra oss var kriterier og ønsker om en evt bolig.


Med godt mot satte vi oss på flyet til Alicante, dog noe spente og usikre, da vi var på vei til totalt ukjent "farvann". Meglerkontoret innlosjerte oss på et fint hotell i Alicante og de påfølgende dagene gikk med til å kjøre rundt til forskjellige steder for å se hva som var tilgjengelig og kunne passe våre ønsker og behov. Det viser seg at på langt nær alle annonser som er å finne på Finn.no slettes ikke lenger er til salgs, mange annonser er gamle og objektene kan være solgt for lenge siden uten at nettsiden blir oppdatert.

Så å ta kontakt med en seriøs megler er helt avgjørende!


Det var tydelig at det spanske markedet hadde dette meglerhuset meget god peiling på og våre behov hadde de satt seg godt inn i! Vi fant  nemlig etter relativt kort tid vårt drømmested og det hadde vi ikke gjort uten Odd Harald og co. Et nybygg I LaZenia; perfekt etter våre ønsker og behov. En helt perfekt leilighet liggende på et flott område som lever året rundt!  

Bygget og leiligheten var ikke ferdig da vi kjøpte, men etter å ha betalt inn et depositum ble resten håndtert av meglerkontoret fra A-Å. Overtagelse av leiligheten var i november 2016, omtrent 3 måneder etter vår visningstur.

Vi fikk god hjelp til alt vi lurte på og vi følte oss i det heletatt godt og trygt ivaretatt. Å kjøpe seg en bolig i Spania kan kjennes "skummelt" på mange måter, da det er et nytt land hvor man ikke nødvendigvis kjenner til alle prosesser og regler.


Spaniamelger1 opptrådte på en ryddig, trygg og seriøs måte og loset oss gjennom det hele- helt smertefritt og problemfritt.


Nå sitter vi med en flott leilighet som vi til høsten har eid i 2 år og har allerede hatt stor glede av denne! Vi trives utmerket og har funnet oss meget godt tilrette.


Vi vil derfor på det varmeste anbefale dette meglerkontoret til nordmenn som vurderer å kjøpe seg en bolig i Spania!

Hilsen Berit og Jon Hovring


 


 

Terje André Austnes

Vi kjøpte leilegheit gjennom SpaniaMegler 1 og er veldig fornøgd med val av eigendomsmeglar. Spesielt kjekt at firmaet leverer ein totalpakke som tek seg av heile kjøpsprosessen og det juridiske. Vi fekk god hjelp til å leite opp aktuelle eigendommar og blei godt ivaretatt på visningstur. Kjøpsprosessen og overtaking av ny leilegheit blei gjennomført på ein profesjonell og god måte.


Vi fekk god hjelp og kan absolutt anbefale SpaniaMegler 1 til andre kjøparar.

Terje Andre Austnes


 


 

Unni og John Marton Jacobsen

Etter å ha vært på en visningstur med annen megler enn Spaniamegler1 i Torrevieja området på sommeren 2016 uten at det resulterte i kjøp av bolig, prøvde vi en gang til i oktober samme år. Årsaken til at det ikke ble noe kjøp første gang, var at det ikke sa ”pang” på noen av de prospektene vi ble vist den gang.


I oktober valgte vi å prøve Spaniamegler1 og etter å ha avtalt med Knut Erik Sørhaug i Norge, ble det visningstur en uke i oktober hvor hotell i Alicante ble dekket av SM1. Årsaken til at vi valgte SM1, var at det er en fordel at man kan snakke morsmålet i en slik komplisert prosess.


På flyplassen i Alicante ble vi møtt av Roar Haug på flyplassen og etter et planleggingsmøte på kontoret, ble vi kjørt til hotellet. De neste dagene ble vi plukket opp kl 10 og brukte store deler av de neste 4 dagene til visning.


SM1 viste oss boliger på forskjellige steder i området som stemte med våre våre kriterier og prioriteringer. Etter hvert sjekket vi et rekkehus i Ciudad Quesada hvor Euromarina er utbygger. Dette falt vi for fordi det var i henhold til de kriteriene vi hadde satt og kvaliteten var veldig god på hus og området rundt. Etter besøk nummer to denne uken, bestemte vi oss for å kjøpe hus i Quesada.


Vi fikk uvurderlig hjelp fra SM1 til å foreta møbelkjøp og ordne alle offentlige formaliteter (fullmakt) i løpet av vinteren 2016/ 2017. Da vi flyttet inn i februar 2017 var alle fasiliteter på plass og det var bare å sette på varmen.


SM1 og Euromarina har vært til veldig god hjelp angående kontakt med det offentlige og fikse ”småfeil” etter at vi flyttet inn.

Etter å ha hatt boligen i en sesong synes vi alle at huset, området rundt og Quesada er etter forventningene vi hadde ved kjøp – særlig er barnebarna begeistret.


Til slutt vil vi takke Roar og Hans Kristian Haug og Odd Harald Sørhaug i Spaniamegler1 for den gode servicen før, under og etter kjøpet av bolig. Vi vil også takke Geli Hernandez hos Euromarina som har vært tilgjengelig når vi har hatt behov for hjelp. Vi kan sterkt anbefale kvaliteten på det Euromarina leverer.

Unni og John Marton Jakobsen


 


 

Marianne og Cato Jonassen

En stor takk til Spaniamegler 1!


Etter å ha tilbragt flere ferier i Torrevieja, valgte vi begynnelsen av februar 2016 å sette i gang søken etter å selv finne vårt ferieparadis for hele familien i Alicanteområdet.


Vi er en familie med ulike interesser, og etter flere søk på Finn kontaktet vi Spaniamegler 1 for å hjelpe oss med å finne det rette stedet. Vi  oppgav i begynnelsen av prosessen en ønskeliste over kriterier som er viktig for at vi skal kunne trives, her var blant annet tilknytning til bysentrum, fotballbane, nybygg, basseng viktige kriterier.


Spaniamegler 1 tok disse kriterieriene med seg og da jeg (Cato) kom ned til Alicante ble jeg svært godt tatt i mot på kontoret. Her hadde Hans Kristian gjort grundige forberedelser, og møtet startet med at ulike aktuelle bosteder ble presentert.  Det skulle vise seg å bli en svært innholdsrik dag med fem visninger på ulike steder i Alicanteområdet. Jeg var underveis usikker på om drømmeboligen vil dukke opp, men på siste visning ble det innertier i forhold til kriterier som meg og min kone hadde satt før jeg dro ned!


Tilbake på kontoret ble kontrakten signert, og jeg ble informert om den videre gangen i kjøpsprosessen. Med kjøpskontrakten i kofferten dro jeg hjem til Norge igjen. Resten av kjøpet skulle gjennomføres ved hjelp av fullmakt til Spaniamegler 1. Vi ordnet det som ble gitt beskjed om fra Spaniamegler 1 på mail, mens de tok seg av alt det praktiske fra NIE-nummer, banklån, bankkonto, kontakt med byggleder, strøm, vann, samt notuarius i Spania. Om vi følte oss usikre underveis i prosessen var det alltid mulig å fa tak i  Hans Kristian på telefon eller mail. Han fulgte oss opp på en meget profesjonell måte, og vi opplevde oss hele tiden særdeles godt ivaretatt.


Etter at selve kjøpet var gjennomført har den gode dialogen fortsatt, og vi føler oss betrygget og heldige som kan få hjelp til renovering, keykeeping, kjøp av hvitevarer og møbler, skriving av selvangivelse m.m. fra Spaniamegler 1.


Vi vil på det varmeste anbefale Spaniamegler 1 til kjøp av eiendom i Spania.

Marianne og Cato Jonassen


 


 

Bente og Roy Hagen

Uten Spaniamegler1, ingen leilighet i Spania


Vi har feriert mye i Spania. Både på fastlandet og på øyene som tilhører dette flotte landet, og Spania er for oss det ultimate ferielandet. Vi har lenge gått med en drøm om egen feriebolig i varmere strøk, og spesielt har vi snakket om dette når vi har sittet på terrassen på hytta og det har blitt meldt dårlig vær i enda 2 uker.


Vår Spania-drøm startet for alvor etter sommerferien i fjor, med leting på Finn.no. Fant mange lekre leiligheter der, og fant en som vi umiddelbart fikk en god følelse for. Vi ringte derfor til Spaniamegler1 i Steinkjer, som sto som tilbyder av denne leiligheten, og etter en hyggelig samtale med Knut Erik, fikk vi vite at Spaniamelger1 skulle ha stand på en messe på Telenor Arena, med temaet «Bolig i utlandet». Vi dro på messen og traff der Knut Erik og ble presentert for en av eiendomsrådgiverne i Spaniamegler1, Hans Kristian, som var den som hadde tatt bildene av leiligheten vi hadde sett på Finn.no. Det var moro å snakke med han som faktisk hadde vært i leiligheten.


Alle tilbyderne på messen fortalte oss at det ikke går an kun å se på prospekter, og alle rådet oss til å dra på en visningstur, samt gå inn på meglerselskapenes egne sider, og ikke bare på Finn.no.


Da vi kom hjem fra messen, fikk vi flere e-poster fra flere meglerselskaper med ulike prospekter og tilbud om visningsturer, men vi var ikke i tvil. Det var Spaniamegler1 som hadde gjort oss mest interesserte, og derfor valgte vi å dra på visningstur med dem.


I november 2015 dro vi på visningsturen, og alt det praktiske fra å bestille flybilletter, henting på flyplassen og ikke minst booking av hotell i Alicante, var ordnet av Spaniamegler1. Helt utrolig bra!


I 4 dager, ble vi kjørt rundt på forskjellige steder mellom Alicante og Torrevieja. Ville tatt oss ganske lang tid å bli så kjent langs Costa Blancakysten syd på egen hånd. Vi ble veldig imponerte over kunnskapen Hans-Kristian og Roar hadde om steder vi kjørte forbi og til. Vi så mange fine boliger, men det var den ene vi hadde sett på nettet før dro vi, vi endte opp med. Det var helt magisk da vi kom inn i denne leiligheten, og den lå enda bedre til enn det vi hadde forestilt oss. Og at den ligger i det flotte området Gran Alacant var en avgjørende faktor for kjøpet. Så det smarteste du gjør om du tenker å kjøpe leilighet i Spania, er å bli med på en visningstur. Beliggenheten kan jo ikke alltid vises på bilder, og det hjelper jo heller ikke om leiligheten er aldri så flott, om ikke alt rundt i området fungerer når du skal være der.


Spaniamegler1 har i tillegg til å ordne alt det praktiske i forhold til kjøpet av leiligheten, også stått for oppussingen. Vi ønsket noen forandringer, og fikk gode og smarte råd og tips på veien. I tillegg fikk vi også hjelp til innkjøp av møbler. Spaniamegler1 er til og med på plass og tar i mot når møblene våre ankommer. Utrolig bra. Så nå gleder vi oss veldig til å sette kursen mot Alicante og nyte vår første ferie om bare 9 dager :)


Så en stor takk til alle i Spaniamegler1, og spesielt takk til, Hans Kristian, Roar, Petter, Ralph, leder Odd Harald og Knut Erik som gjorde det mulig for oss å kjøpe en bolig i Spania.

Vennlig hilsen fra Bente og Roy Hagen


 


 

Anne-Mai og Tom Gunnar Bratsberg

Ønske om eget feriested i Spania, en drøm vi har hatt i mange år.


Vi sjekket internett og kom over en annonse av Spaniamegler1. Vi sendte derfor en henvendelse til

kontoret i Norge som videresendte denne til kontoret i Spania. Det tok ikke mange dagene før vi ble kontaktet av Odd Harald Sørhaug.


Det ble avtalt visningstur i begynnelsen av september 2015. Vi ble møtt av Hans Kristian Haug på Alicante flyplass. Derfra gikk turen til kontoret i Alicante hvor vi fikk en grundig gjennomgang av kjøp av bolig i Spania, og hva Spaniamegler1 kunne bistå med. Ble så kjørt til hotell hvor alt var tilrettelagt for en flott opplevelse.


Vi hadde et ønske om å se på rekkehus og det skulle være sentralt. Hans Kristian hadde ordnet en skikkelig rundtur, og vi så på 4-5 rekkehus innenfor prisklassen vi hadde satt. Dessverre uteble den riktige magefølelsen. Vi opplevde Spaniamegler1 og Hans Kristian som særdeles profesjonelle og ærlige. Da vi ikke fant det riktige huset, satte vi oss ned for en ny vurdering.


Det ble så bestemt at vi gikk litt opp i budsjett, og etter en hviledag og sightseeing i Alicante var vi atter en gang på hjul. Hans Kristian tok oss med til Euromarina sine leiligheter i La Zenia. Etter en omvisning og en hyggelig prat med Euromarina var kjøpet et faktum. Spaniamegler1 var med hele tiden og gjorde kjøpet veldig trygt for oss. Det vi ikke skjønte pga språk oversatte Hans Kristian for oss.


I tiden som fulgte gjorde Spaniamegler1 en formidabel jobb. De har ordnet alt fra å opprette konto, deres egne advokater har ordnet alt det juridiske for oss, og vi har hele tiden vært med i prosessene fra Norge.


Vi vil også berømme Spaniamegler1 med oppfølging og kontakt etter at kjøpet er i boks. De er alltid tilgjengelig for oss. De har hjulpet oss med kjøp av møbler til å være tilstede når møblene ble levert.


Vi er meget fornøyde med hvordan Spaniamegler1 har hjulpet oss, og vi ser dem som veldig profesjonelle og sitter med en enorm kunnskap om Spania.


Vi kan på det varmeste anbefale å bruke Spaniamegler1 til kjøp av bolig/eiendom i Spania.

Anne-Mai og Tom Gunnar Bratsberg


 


 

Elisabeth og Benjamin Asplund

Etter et par år med tanker om å kjøpe en leilighet i Spania bestemte vi oss for å vurdere dette nærmere sommeren 2015. Etter å ha surfet litt rundt på nettet og sett på noen prospekter fant vi fram til Spaniamegler1. Dette passet oss bra siden vi skulle feriere noen dager i Alicante hvor de har kontor.


Vi valgte å stikke innom kontoret hvor vi ble møtt av Odd Harald Sørhaug som på direkten kunne gi svar på noen grunnleggende spørsmål ved kjøp av leilighet i Spania. I tillegg var Hans Kristian Haug på kontoret og hadde tid til en gjennomgang av hvilke type leilighet og lokasjon som kunne være aktuelt. Med dette startet den delen som imponerte oss mest. Først brukte Hans Kristian et par timer på en god intervjurunde på hva vi ønsket å prioritere av type leilighet og beliggenhet, deretter fulgte to hele dager med befaring på 4-5 prospekt som passet våre kriterier.


Den grundige vurderingen av aktuelle prospekt og god oppfølging med omvisning, resulterte i at vi raskt fant en leilighet som var midt i blinken, hvorpå vi signerte en kjøpsavtale. Det var noe uvant med signeringer av vide fullmakter til meglers advokat, men alt ble håndtert trygt og med godt resultat.


Det var også veldig positivt at utbyggeren Euromarina framstod som veldig seriøse og med høy servicegrad.


Etter flere besøk i leiligheten kan vi konstatere at både kjøpsprosessen og kjøpet var veldig vellykket!


Vi anbefaler Spaniamegler1 på det varmeste!

Elisabeth og Benjamin Asplund


 


 

Simen Hannestad og Tove Laeskogen

Etter mange års drøm om egen leilighet i Spania tok vi kontakt med Spaniamegler1. Vi hadde en utvelgelsesprosess når det gjalt meglere/agenter for disse fantes det mange av. Vi ringte og avtalte tid for visningstur.


På flyplassen møtte Hans Kristian oss. Han tok oss med til kontoret hvor vi sammen med en liten matbit snakket litt om ønsker og forventninger. Allerede da kom Odd Harald inn på at området rundt Quesada kunne være aktuelt for oss.


Etter to- tre dager med visninger i aktuelle områder falt valget på Quesada (Odd Halald fikk rett…), og det ble en av Euro Marinas leiligheter (en storutbygger i Quesada).


I samarbeid med Spaniamegler1 og Euro Marina ble det bestilt møbler og hvitevarer, - og alt var på plass da vi overtok leiligheten i februar -16.


Spaniamegler1 ordnet alt det praktiske i Spania med skjøte, egen konto i spansk bank, forsikring, vann og strøm. Vi som satt hjemme i Norge var veldig trygge på at alt i forbindelse med kjøpet var i trygge hender.


Etter overtagelsen har det vært småting vi har ønsket å rette på. Her har både Spaniamegler1 og Euro Marina fulgt godt opp og alt har blitt utbedret på en god måte. Petter i Spaniamegler1’s eiendomsservice har hjulpet oss med installering av vannrensefilter – noe vi er veldig fornøyde med – nå er det slutt på å bære drikkevann!


Til slutt vil vi få takke Hans Kristian, Odd Harald, Natalia og Petter i Spaniamegler1, samt Geli for Euromarina for godt samarbeid i prosessen med å skaffe oss egen leilighet i Spania.

Simen Hannestad og Tove Laeskogen


 


 

Robin Pedersen og Hellen Bringslimark Pedersen

Spaniahuset vårt!


Vi har lenge hatt drømmen om hus i varmere strøk, men Florida, som vi har besøkt flere ganger, er så uendelig langt unna, også når det gjelder tidsforskjell. Det er ikke mulig å reise dit, bare for et helgebesøk. Derfor ble nesen pekt i Spansk retning. Vi kjenner flere i vårt nærområde som har kjøpt hus sør for Alicante, så dette var et interessant område.


Surfing på nettet for å titte på forskjellige ledige hus på markedet, ga mange krav: Strandnært, havutsikt, nærhet til senter, palme i hagen, tre soverom, garasjeplass, basseng, osv. osv. Og vi hadde skrevet ut prospekt på flere interessante hus vi ønsket å se på.


Torsdag 7 mai ­15, satte vi oss på flyet. Vi skulle på visningshelg i Spania. På flyplassen i Alicante, møtte vi en hyggelig trønder, Hans Kristian, fra «Spaniamegler1». Han kjørte oss til hotellet i Alicante og henta oss der morgenen etter. De fleste prospektene våre var jo solgt fra før, og vi fikk jo klar beskjed om at pris og tilstand hang ofte nøye sammen. Så startet rundturen fra hus til hus, sammen med Mirko som er keyholder. Det ene huset var verre enn det andre, men det var jo også noen svisker innimellom. Vi begynte å bli slitne da vi tilslutt satt igjen med 3­-4 steder vi ville se enda en gang dagen etter, da Mirko lurte på om vi ville se det rekkehuset de hadde fått inn kvelden før. Men det var litt rart, fikk vi høre, for det tredje soverommet lå på taket, og man måtte ut av huset for å komme opp dit. Vel,vi dro dit.

....Og ble møtt med fuglesang fra en grønn lunge mellom husene. Inngangspartiet med glassveranda, førte inn til en hyggelig møblert stue, stort bad med masse skapplass, innbygde veggskap på soverommene nede, masse utstyr på kjøkkenet, godt gjennomtenkt romløsning på takterrassen, hage på begge sidene av huset.


Trenger vi si at vi følte at vi var kommet hjem? Vi dro ikke til noen andre hus neste dag, men kom for å se oss om nok en gang. Så satte vi papirmølla igang, og 6 uker etterpå var herligheten vår! Faktisk en dag tidligere enn forespeilet, kunne vi kalle oss eiere av et hus i Spania. Vi følte oss ivaretatt hele veien. At all kommunikasjon foregikk på norsk, var skikkelig flott!


Vi har nå en keyholder som utbedrer ting underveis etter vårt ønske, om vi ønsker det får vi hjelp av «Spaniamegler1»s egne advokater for å skrive selvangivelse, og det gir en ekstra trygghet.

Robin Pedersen og Hellen Bringslimark Pedersen


 


 

Monica og Øystein Lægreid

Vi hadde bestemt oss for å kjøpe eiendom på Costa Blanca, men hadde svært begrenset kunnskap om kjøp og salg av eiendom i Spania. Vi snuste rundt og snakket med flere meglere, og vi valgte å gå videre med Spaniamegler1 fordi de var opptatt av våre behov/ønsker, og ga oss en trygghetsfølelse.


Vi skisserte våre ønsker, og ble tatt med rundt til mange aktuelle objekter og fikk gode råd og vink underveis. Etter en gjennomgang laget vi en shortlist, og vi fikk på ny en god presentasjonsrunde før vi endte opp med vår «drømmecasa».


Gjennom hele kjøpsprosessen har vi følt oss godt ivaretatt og geleidet gjennom alle de spanske formalitetene på en veldig god og profesjonell måte. Opprettelse av bankkonto, forsikringer, kontrakter og skjøter samt besøk hos notarius ble fikset. Med hjelp av Natalia har vi fått satt opp Spansk testamente, godkjent av notarius slik at alt blir enklere en gang i fremtiden.


Etter at selve kjøpet var i havn fortsatte den gode dialogen slik at vi hele tiden har følt oss trygge og godt ivaretatt på alt som ble gjort.


Vi kan trygt anbefale nordmenn uten erfaringer med kjøp av eiendom i denne regionen å velge Spaniamegler1.

Monica og Øystein Lægreid, Sarpsborg


 


 

Rolf W. Aarflot

I flere år har jeg tenkt på å kjøpe en leilighet i Spania. Jeg gjorde sikkert som mange andre og brukte internett og Finn.no flittig. Av ren tilfeldighet så jeg en annonse av Spaniamegler1, den vekket for alvor min interesse. Tok en telefon til kontoret i Norge, og etter den samtalen hadde jeg bestemt meg, skulle jeg kjøpe leilighet ville det bli gjennom Spaniamegleren1.


I slutten av august 2015 var det visningstur, alt ble ordnet, flybilletter kom på mail, hentet på flyplassen, kjørt til hotellet. Alt som kunne gjøres for at turen skulle bli vellykket ble gjort og vel så det. Dagen etter var det visning, 5-6 leiligheter ble sett på og alle var bra på sin måte. Det var magefølelsen som avgjorde, etter noen runder med megler og selger var kjøpet i boks.


Spaniamegler1 fikset alt, med egne advokater ble skjøtet, opprettelse av konto i spansk bank, strøm, vann og alt i forbindelse med kjøpet ordnet.


I etterkant av kjøpet ville jeg bytte gulvfliser og ha nytt klimaanlegg, dette ble også ordnet av Spaniamegler1 på aller beste måte til avtalt tid og pris. Jeg vil også berømme Spaniamegler1`s EiendomsService for strålende hjelp med installering av internett og tv-signaler i tillegg til klimaanlegget og flisene.  


Jeg vil på det varmeste anbefale å bruke Spaniamegler1 til kjøp av eiendom i Spania. Kan muligens være noen andre firmaer som er i nærheten like gode, men det vil overaske meg stort om noen er bedre.


En stor takk til dere alle i Spaniamegler1.

Rolf W. Aarflot


 


 

Egil, Evy og Karianne Fjellstad

Ski den 3. Mars 2016Min kone og jeg har i flere år leid ferieleilighet I Orihuela Costa på sensommeren. Vi har lagt dette til en biltur i Europa og har ønsket å kunne komme tilbake også til andre årstider, så sist sommer fant vi ut at det kanskje var på tide å få noe mer permanent. Så vi begynte å følge med på Finn.no. Plutselig lå det ute en leilighet, maken til den vi har leid. Vi kontaktet Spaniamegler1 som holder til i Steinkjer og avtalte møte med megler i Spania uken etter, så da var det ikke tid til bil så vi fløy ned. Vår datter Karianne var med, så vi leide bil på flyplassen selv om megler var villig til å møte oss der.


Da vi møtte megler fikk vi beskjed om at den leiligheten vi opprinnelig ville se på var solgt dagen før, men at de hadde en tilsvarende i samme område, så hvis vi ville bli med så ville de gjerne vise oss denne. Ok vi satte oss i bilen og ble kjørt først til bassengområdet, så til leiligheten. Som viste seg å være “bedre” ihht. våre behov og ønsker enn den vi skulle sett. Etter en liten diskusjon i familien ble vi enige om at dette ville vi gå for. Megleren hentet oss i bilen og kjørte til kontoret I Alicante hvor vi traff Odd Harald Sørhaug som forklarte alt vi behøvde å vite om det å eie eiendom i Spania, arveforhold osv. Vi skrev en midlertidig kontrakt og betalte et symbolsk forskudd for å få leiligheten tatt ut av det åpne markedet. Så ble vi kjørt tilbake til start (en times tur).


Neste møte var med Odd Harald i Santa Pola for besøk hos Notarius Publicus hvor det ble ordnet med fullmakter ift. bankkonto i Spania etc. Etter et par dager lurte vi på om vi kunne se på leiligheten en gang til; Det var ingen problem, mann og nøkler dukket opp til avtalt tid,


Tilbake i Norge tenkte og tegnet vi opp hva vi ville forandre på i leiligheten, og videresendte dette til Odd Harald som innhentet priser, og etter bekreftelse fra oss satte i gang med avtalte endringer. 14. april setter vi oss i bilen med Spania som mål for å se at alt fungerer etter ønsker, noe vi er sikker på og offisielt overta leiligheten.


Med den foreløpige behandlingen av oss som kunde kan vi trygt anbefale andre å ta kontakt med serviceinnstilte personer i Spaniamegler1. Vi har blitt tett fulgt opp i hele prosessen og har følt oss trygge på at både våre interesser og alle formaliteter har blitt godt ivaretatt.

Med hilsen Egil Fjellstad, Evy Fjellstad og Karianne Fjellstad


 


 

Wenche og Johannes Øydvin

Me ynskte å kjøpa oss hus i Spania, me søkte på internett. Det var fleire firma som kunne hjelpa oss med dette, men me fekk god kontakt med Spaniamegler1. Me avtalte visningstur med dei, då dagen endeleg kom reiste me til Alicante og vart møtt av representant frå Spaniamegler1. Dei hadde då ordna med overnatting for oss og hadde laga til eit opplegg for visningar av ulike hus, i tillegg hadde me sendt over prospekt som me ynskte å sjå på.


Me hadde nokre effektive dagar med visning og reiste heim for å vurdera dei ulike alternativa, med oss hadde me tilbod om ny visningstur dersom me ynskte det. Etter nokre rundar fann me ut at me hadde funne huset som ynskte å satsa på. Me kontakta Spaniamegler1 for å med dela dette, dei ordna med overtaking etter avtale. Alle papir i samband med overtaking vart ordna, bankforbindelse, faste trekk for dei utgiftene som kjem som følgje av eigedom i utlandet vart ordna av Spaniamegler1. Me er svært tilfreds med måten dei har ordna desse tinga for oss.


Når me så hadde overteke huset, alle papir som var nødvendig var underteikna avtalte me tid for møte og overtaking i Spania . Flybilettar vart ordna og me reiste ned. Me vart møtt på flyplassen og transportert til vårt nye hus, nøklar vart overlevert og me fekk informasjon som var naudsynt.


Me hadde ein del småting me ynskte å få ordna, Spaniamegler1 hadde då eit firma dei kunne tilrå at me brukte til dette. Me er svært nøgde med den tilrådinga, dei har utført arbeid for oss til avtalt tid og pris. CSR Property Services & Management ved Carlos (og Eduardo). Dei er også vår Key holder.

Spaniamegler1 har også tilbod om hjelp til utfylling av sjølvmelding i Spania, noko me har takka ja til.


Me er svært nøgd med kjøpsprosessen og oppfølging i etterkant av kjøpet. Kan anbefala Spaniamegler1 som meglar ved kjøp av eigedom i Spania, me føler oss godt ivaretekne i samband med kjøp i ukjent terreng.


Me nyt kvar tur i vårt nye hus i solrike Spania.

Wenche og Johannes Øydvin


 


 

Rita-Karin og Thor Mathiassen

Her er en liten tilbakemelding fra oss, eiere av en ny flott leilighet i Quesada.


Vi opplevde hele prosessen veldig tilfredsstillende.


Spaniamegler1 fulgte oss godt opp hele veien, både i forkant via mail og telefon og vi følte oss godt tatt hånd om under visning og i prosessen etter.


Opplevde både Spaniamegler1 og utbygger som seriøse!


En ting vi kunne ønsket oss var at kontrakten burde vært på en forståelig språk, norsk eller engelsk :)


Vi har kun godt å si om Spaniamegler1 og anbefaler de til våre venner og bekjente som har en drøm om leilighet eller hus i Spania :)

Mvh Rita-Karin og Thor Mathiassen


 


 

Linda Skogstrand og Johan Storm Munch

Vi vil på det sterkeste anbefale Spaniamegler1 i forhold til kjøp av eiendom i Spania.


Deres profesjonalitet, deres imøtekommenhet, vilje og ønske om å støtte gjennom hele kjøpsprosessen har vært helt enestående, og går langt over hva en kunne forvente. De har vært behjelpelige og rådgivende innen alle aspekter, i forhold til hvordan man forholder seg til de lokale myndighetene, reglene, praktiske gjøremål,  og forhold som i seg selv går langt ut over selve leiligheten.


Kjøp av eiendom i utlandet er forbundet med en del usikkerhet i forhold til hvor trygt det er, om kjøpet er bra og at man ikke blir lurt. Spaniamegler1 gjorde en særdeles imponerende jobb i forhold til å støtte og rådgi.


Vi anbefaler alle som ønsker en profesjonell, sikker og ansvarlig eiendomsmegler i Spania, til å benytte Spaniamegler1.

Linda Skogstrand og Johan Storm Munch


 


 

Magne og Kari Hamarstrøm

Vår opplevelse av Spaniamegler1:


Da vår interesse for leilighet/hus i Spania ble større, så måtte vi jo begynne et sted. Vi hadde feriert i Spania i flere år, og i flere områder.


Nå hadde vi funnet et område vi trivdes i, og som vi ønkset å kjøpe leilighet/hus i. Vi ikket mye på finn, og fant ut at quadhus burde passe for oss. Vi måtte ha hjelp. Fant mer eller mindre tilfeldig fram til Spaniamegler1.


Kom i kontakt med eiendomsrådgiveren Hans Kristian, og sammen satt vi opp tidspunkt for visningstur. Jeg bombaderte Hans Kristian med prospekter som lå ute på Finn.no. Alle med flott beliggenhet og sørvendt, med korte avstander til strender og felles badeplasser. Og til en for oss fornuftig pris. Forventningene var store når vi kom nedover.


Ble møtt av eiendomsrådgiveren i Spaniamegler1, Hans Kristian på flyplassen. Skjønte på Hans Kristian at det var stor forskjell på hva som stod på Finn.no og virkeligheten. Han prøvde nok å dempe våre forventninger en smule. Så han viste oss noen prospekter, som i utganspunktet var i det prisleiet vi hadde tenkt oss. Etter å ha sett noen prospekter til, fant vi ut at det var en grunn til at prisene lå der de gjorde.


Mange pynter vel mye på sannheten på Finn.no. 90 % av de Quadhusene vi hadde sett på Finn.no, lå mot syd. Og det stemte i hvert fall ikke. Visningsturen foregikk i et behagelig tempo og var helt fritt for noe som helst press. Vi ble godt informert av megler underveis. Vi fant ut at vi måtte foreta en virkelighetssjekk og om vi skulle få plassen vi ønsket. Måtte vi legge litt mer i potten. Da begynte det hele bli mer interessant for oss. Fant et for oss, perfekt quadhus. Med flott beliggenhet, sørvendt og med kort avstand til fellesområder og butikker/restauranter. Samt i det området vi hadde bestemt oss for. Etterpå var det noen nervepirrende timer med forhandlinger.


Vi ble hele tiden passet godt på av megler. Etter at vi hadde fått tilslaget, var vi sammen med Hans Kristian og advokat fra kontoret med til notarius, hvor alt det praktiske ble ordnet. Føler det betryggende at kontoret har egne advokater.


Alt har gått veldig greit. De spørsmål vi hadde rundt kostnader i forhold til urbanisasjonen, eiendomsskatt og kostnader rundt vann og elektrisitet ser også ut til å vstemme.


Vi er veldig fornøyd med den hjelp og støtte vi har fått i prosessen med dette kjøpet. Vi er Veldig glad for at vi ikke gikk på det alene. Spaniamegler1 har også sørget for autotrekk på de faste utgiftene i Spania. Overtakelsen gikk også fint. Carlos som hadde overtakelsen for Spaniamegler1, driver også et bygningsfirma. De har vi brukt mye, og er veldig fornøyd med dem. Nå har vi brukt huset i vår og sommer og er så langt kjempefornøyd.

Mvh Magne Hamarstrøm og Kari Hamarstrøm


 


 

Tom og Elin Eivik

Etter flere år med tanker og ønsker om å kjøpe leilighet i Spania, noe som jo virker ganske skummelt med tanke på alle lover og regler, og eventuelle fallgruver man blir advart mot, og som ingen egentlig vet nok om, valgte vi å ta kontakt med Spaniamegler1.


Det skulle vise seg å være et godt valg. Hans Kristian og Odd Harald, to kjekke unge menn, ble våre kontaktpersoner under og etter oppholdet i Spania som endte med kjøp av en flott leilighet. Under hele kjøpsprosessen har vi følt oss trygge og godt ivaretatt.


Vår opplevelse av å kjøpe leilighet gjennom Spaniamegler1 har overgått alle våre forventninger. Vi takker for deres profesjonelle håndtering og anbefaler de som måtte ønske å kjøpe eiendom i Spania om å ta kontakt med de.


Det skal også nevnes at Spaniamegler1 har en særdeles hyggelig og flink samarbeidsparter i Carlos, han tar på seg alle typer oppdrag som utføres raskt og effektivt etter avtale og pris.

Hilsen fornøyde kunder Tom og Elin Eivik


 


 

Vera og Jovar Sørensen

Høsten 2014 bestemte vi oss for å kjøpe hus i Spania. Etter å ha sjekket nettet noen uker, fant vi ut at vi skulle ta kontakt med en megler. Det endte opp med Spaniamegler1. Den første tlf. samtalen endte i Verdal. Hyggelig telefonsamtale, flybilletter til Allicante og hotellrom ble ordnet. Vi skulle på visningstur første uka i desember.


På flyplassen i Alicante ble vi møtt av Hans Kristian, han kjørte oss til hotellet vi skulle bo under oppholdet. Mandag morgen ble vi hentet og kjørt til Spaniamegler1 sitt kontor, hvor vi gikk gjennom en del praktiske ting, vedrørende boligkjøp i Spania.


Vi hadde plukket ut i hvilket område vi ønsket å kjøpe hus, samt at vi hadde hvert i området tidligere. Derfor ble orienteringsturen i dette området droppet.


Men det ble ei vanskelig uke for Hans Kristian, om kvelden hadde han flere ledige hus, men de forsvant ett etter ett, før vi rakk fram. Han prøvde alle de kontaktene han hadde, samt at vi nok  var litt vanskelige, siden vi var relativt godt kjent i området og visste hva vi ville ha. Det virket som markedet plutselig var støvsugd for den typen hus og beliggenheten vi ønsket.


Mandagen, tirsdagen og onsdagen gikk uten resultat. Vi fant ikke det vi ønsket oss.  Torsdag hadde han ingen hus å vise fram, så det ble shopping i Alicante, men torsdag ettermiddag ringte Hans Kristian, og sa att han trodde han hadde funnet huset vi ønsket oss, og  det ble avtalt henting fredag morgen.


Fredag kl. 0900 ble vi hentet og det bar sørover mot Playa Flamenca, men vi svingte av mot Los Altos. Der ble vi møtt av en representant for selger, som hadde denne leiligheten til salgs. Den lå innerst i en blindvei, inntil bassenget, hadde de antall rom og bad vi ønsket oss. Samt en liten hage. Vi så på hverandre, sa dette tar vi, for nærmere blink kommer vi ikke.


Nå gikk ting veldig fort, ned for å betale depositum, videre inn til Notarius for å signere nødvendige papirer. Alt gikk unna på noen timer.


Overtagelse skulle skje i Januar, vi reiste ned igjen 24.  januar for overtakelse. I mellomtiden hadde Spaniamegler1 ordnet alt det praktiske. De opprettet bankforbindelse, bestilte strøm, vann, forsikring, ja alt du må fikse i forbindelse med huskjøp i Spania. Vi leide bil på flyplassen (Lara cars), og kjørt til huset, hvor vi møtte Carlos. Han er den som ordner alt for deg, Han er entreprenøren i Spania du kan stole på. Alt vi skulle rette på har han utført meget tilfredsstillende og til faste avtalte priser.


Første uka i mai kom vi nedover igjen, da var alt vi hadde bestilt utført. Hos Spaniamegler1 hentet vi alle papirene våre. Vi fikk en enkel og grei oversikt  over alle betalinger, som lå på autotrekk i banken. Vi har opprettet testamente, avtalt at de skal levere selvangivelsen vår i Spania, så egentlig tar de vare på deg så lenge du ønsker det i Spania.


Vi er meget godt  fornøyd og kan trygt anbefale andre å kjøpe hus gjennom Spaniamegler1.

Vera og Jovar Sørensen


 


 

Familien Berntsen

Vi hadde lenge drømt om å kjøpe oss en ferieleilighet i Spania og bestemte oss hele familien om å gå sammen om å kjøpe en.


Vi syntes det var vanskelig å velge hvilket meglerfirma vi skulle bruke i havet av ulike selskaper, men syntes Spaniamegler1 virket ekte og profesjonelle, samt at det føltes trygt med norske meglere. Valget falt på dem.


Vi bestilte visningstur og sendte en lang liste over hva vi ønsket oss og ulike boliger vi hadde sett på nett.

På grunn av jobb hadde vi bare mulighet til å reise en helg. Vi var derfor spente på om vi skulle greie å finne noe bra til en god pris som vi alle likte på så kort tid.


Vi ble møtt av Odd Harald på flyplassen og ble innlosjert på et koselig hotell i Alicante sentrum.

Odd Harald hadde funnet noen passende leiligheter til oss som vi skulle se på og vi føler at han hadde forstått godt hva vi var ute etter. Vi endte opp i en fin leilighet i Campoamor som vi alle likte veldig godt,med felles basseng og gangavstand til butikk og restauranter. Vi bestemte oss for denne allerede første dagen og betalte inn depositum. Når vi reiste hjem på søndag var vi både glade og nervøse samtidig og hadde vel flere dager hvor vi var litt usikre på hva vi hadde gjort. Vi spurte Odd Harald om alt mulig som vi lurte på og fikk svar på alt.


Spaniamegler1 ordnet det meste for oss av praktiske ting. De ordnet med bank, strøm, elektrisitet, autotrekk og diverse. Dagen da vi overtok leiligheten møtte vi keyholder Carlos som vi fikk anbefalt og alt gikk trygt og godt for seg. Da vi kom dit syntes vi leiligheten til og med var enda finere enn vi hadde husket og den første ferien i egen leilighet ble veldig bra!


Vi er kjempefornøyd med kjøpet og ikke minst tryggheten med å bruke Spaniamegler1.

Med vennlig hilsen Familien Berntsen


 


 

Arvid Weber Skjærpe

I tre år har jeg vært på jakt etter en ferieleilighet i Spania. Som fersk enkemann fikk jeg av gode venner låne en leilighet på Gran Canaria. Men forsto hurtig at det ikke var min drøm å bo sammen med en haug med landsmenn eller møte norsk tekst på menyene. Det var Spania jeg ville til, ikke en norsk enklave.


For 2 år siden bodde jeg på Hotell Melia Alicante og tok oppdagelsesturer langs kysten av Costa Blanca. Det var mange norske enklaver der også, men jeg oppdaget også andre mer spanske lokalsamfunn. Jeg hadde kontakt med flere eiendomsmeglere og var på et par visningsturer. Jeg hadde sagt tydelig at jeg ønsket et mer spansk lokalsamfunn , at jeg ikke var allergisk mot nordmenn eller turister, men ønsket at de ikke dominerte totalt. Hadde også opplyst at det var fint med nærhet til en større by som Alicante med tilbudet der, men at det var fint om det var mulig å nå et sted som Albir dersom det skulle bli besøk for «norsk assistanse». På tross av dette ble jeg vist en rekke steder og urbanisasjoner som var så langt fra min ønske-og behovsliste som det var mulig å komme. Dermed ble jeg enda sterkere i troen på hvor jeg ikke ville kjøpe.


Men Hans Kristian hos Spaniamegler1 forsto tydelig behovet mitt. Og var ganske tålmodig. Til sammen var vi nok 3-4 ganger for å se på samme nye leilighet i El Campello, 25 min nord for Alicante. Og kikket også på byen og omgivelser. Dermed ble jeg også godt kjent med betjeningen (damene) i utbyggingsselskapet Maisa, noe som er til stor nytte hver gang jeg har et spørsmål eller behov. Det ble helt naturlig å presentere dem både for en kollega av meg på besøk og for min kvinnelige partner.


Både byen og leiligheten svarer veldig godt til mine forventninger. Og Hans Kristians tålmodighet gjorde også at jeg etter hvert fikk både et veldig godt pristilbud og en kjempeservice mht innredning.


I tillegg kommer Spaniamegler1s suverene serviceholdning i forhold til alt det spanske byråkratiet krever . Når Hans Kristian i tillegg tok seg tid til en hel dag for å bistå med praktiske innkjøp til leiligheten og å ordne bankforbindelse og autotrekk, var det bare å gi seg over. Og slik har det fortsatt når jeg har kjent behovet for råd og assistanse.


Når andre vurderer å kjøpe leilighet langs Costa Blanca-kysten, har jeg med en gang sagt at de ikke trenger å snakke med andre enn Spaniamegler1.

Med vennlig hilsen

Arvid Weber Skjærpe

Direktør


 


 

Tone og Trond Langrud

Kjøp av vårt andre hus i Spania


Etter at vi hadde solgt vår andel i en eiendom i La Marina ønsket vi vårt eget feriehus i Spania. Noen venner av oss hadde akkurat kjøpt seg en leilighet i La Marina og bruke Spaniamegler 1 i hele prosessen, de var svært fornøyd med kjøpsprosessen og kunne anbefale oss Spaniamegler 1.


Vi fant mulige prospekt og kontaktet Spaniamegler 1 via mail og fikk raskt svar fra Hans K. Haug. Vi sendte kopi av eiendomsprospekter vi hadde pekt ut og Hans K organiserte visninger via spanske meglere. Vi holdt oss i La Marina området og var på 12-13 visninger og Hans K stilte alltid opp og organiserte alt sammen for oss. Etter vi hadde funnet 3 aktuelle eiendommer foregikk selve budrunden og handelen via telefon / mail fra Norge.


Ved overtakelse møtte vi en representant fra Spaniamegler 1 som overleverte nøkler og gikk gjennom en del praktiske ting med huset. Alt har frem til nå vært helt perfekt håndtert av Hans K i Spaniamegler 1 og med svært høy servicegrad og alltid tilgjengelig for å kunne svare på spørsmål.


Vi kan absolutt anbefale Spaniamegler 1 til andre som ønsker å kjøpe seg eiendom i Spania.

Tone og Trond Langrud


 


 

Tove Sidhu

Vi søkte etter leilighet i Spania ved slutten av 2014.

Min bror tipset oss om å prøve Spaniamegler1, det viste seg å være et godt tips! Vi ble straks invitert på en visningsreise og ble møtt på flyplassen av Odd Harald, som sørget for at hele oppholdet ble positivt.


Han forhørte seg om våre behov og viste oss mange leiligheter. Vi fikk god tid til å tenke oss om og leiligheten vi valgte er vi godt fornøyd med. Stor takk til Spaniamegler1 og Odd Harald.

Tove Sidhu


 


 

Vidar Glenne

Hadde en hyggelig visning av aktuelle leiligheter.


Det som ble satt mest pris på var den fantastiske oppfølging når kjøp ble bestemt og den profesjonelle måten allt ble tilrettelagt på når det gjelder faste oppdrag og selvangivelse. Ble også fint informert underveis i prossessene.

Hilsen Vidar Glenne


 


 

Synnøve og Bjørn Johansen

Vi ønsket å kjøpe leilighet i Spania, hadde ikke vært der før men hørt mye positivt. Tok kontakt med Spaniamegler1 på tlf.hyggelig samtale. Vi sendte våre ønsker på Mail så de kunne finne den rette leiligheten. Det ble bestilt billetter og Spaniamegler1 bestilte flott hotell til oss.


Hans Kristian møtte oss på flyplassen, hyggelig trønder. Første dagen ble vi kjørt rundt til forskjellige områder, HK hadde kjempegod kunnskap om Spania og de områdene vi så på. De påfølgende dagene så vi på leiligheter, etter en del visninger fant vi det vi var ute etter. Vi ble godt informert om prosessen videre, følte oss trygge og godt ivaretatt.


Vi hadde ingen erfaring fra før, men der trengtes ikke for Spaniamegler ordner ALT. Nå er vi i egen leilighet og nyter gode dager.

Hilsen Synnøve og Bjørn


 


 

Håkon og Hanne Hjemly

Ferieturen med huskjøp!


Vi har i flere år vært misunnelige på bekjente med eget hus i Spania, og ikke sett noen mulighet for å investere i noe slikt selv. Vi trodde prisene var for høye, og dessuten var ungene for små til at vi orket tanken på å reise flere ganger i året med dem på fly mellom Norge og Spania. Vi så for oss å heller kaste oss på bobilbølgen.


Sommeren 2014 leide vi hus i Gran Alacant og guttene våre på 6 og 8 år var med. De elsket basseng- og strandlivet, sol og varme samt lekeparkene i området. Før vi reiste hadde vi gjort noen søk for å sjekke hva som var til salgs i Gran Alacant, og hva prisene lå på. Vi ønsket oss til dette området først og fremst pga beliggenheten, kort vei til det meste og fine nærliggende turområder. Vi kjente også flere hjemmefra som var fornøyde med å ha hus eller leilighet her. Vi ble overrasket over prisnivået. Vi trodde det skulle være høyere, og derfor urealistisk for oss å kjøpe noe vi ville trives med.


Vi sendte ett par forespørsler, og fikk blant annet hyggelig og informativt svar fra Spaniamegler1. Vi holdt kontakt med Spaniamegler1 og Hans Kristian ønsket å vise oss ett prospekt som snart skulle legges ut for salg. Dette var ett rekkehus fra 2006 i Monte Y Mar Alto, litt nedenfor Den Norske Klubben på Gran Alacant. Huset var perfekt for oss, med over 100kvm over tre plan. I tillegg var det stor takterrasse med flott utsikt. Her var det også en pris vi kunne håndtere, på nivå med en middels bobil i Norge.


Hans Kristian virket for oss å være en kunnskapsrik og trygg person å gjøre handel med. Vi kunne lite om spanske forhold og krav, men fikk fort svar på både det vi lurte på og det vi ikke visste vi burde lure på. To dager etter vi først ble vist huset, stilte Hans Kristian opp på nytt. Vi ønsket å se på huset en gang til sammen med ett vennepar som hadde kjøpt hus i Gran Alacant to ganger de siste årene. Det som virket som ett godt og trygt kjøp for oss, var våre venner enige i. Dagen etter skrev vi under på reservasjonskontrakten og betalte inn depositum på 3000€.


Tilbake i Norge fikk så tilsendt fremgangsmåte for ferdiggjøring av kjøpsprosessen, som jo er litt mer omstendelig enn hva vi er vant med i Norge. Dette gikk imidlertid helt fint, og en drøy måned etter visningen var huset vårt. I denne tiden hadde vi benyttet oss av Spaniamegler1 sin kontakt for oppussing. Carlos fikk malt huset innvendig og utvendig, samt byttet ut alle låser. Spaniamegler1 sørget også for å sette opp bankkonto med autotrekk for faste avgifter som strøm, forsikring, gass, vann, skatt og fellesutgifter.


For oss uerfarne "spaniahuskjøpere" har dette vært veldig betryggende, og noe vi vil anbefale nye huskjøpere å benytte seg av.

Hilsen Håkon og Hanne i Casa Hjemly


 


 

Marit og Håvard Kolle

I september 2014 bestemte vi oss for å ta en tur, og vi tenkte kanskje Costa Blanca var en plass å starte. Vi tok kontakt med Spaniamegler 1 i Alicante og fikk et meget positivt svar om å lage et opplegg med å se på objekter fra Alicante og sørover.


Spaniamegler1 ordnet gratis Hotell i Alicante, meget bra. Odd Harald tok imot oss på en meget hyggelig måte både som guide og selger, og kjørte oss rundt til forskjellige leiligheter som han ut i fra våre ønsker, skulle passe oss. Vi likte oss godt i dette området nær flyplass,havet og flotte turområder. Etter mange objekter var det til slutt et rekkehus i Playa Flamenca vi falt for.


Spaniamegler1 v/Odd Harald har ordnet alt. Uten deres hjelp ville det vært umulig for oss å kjøpe hus i Spania.

Ta bare kontakt med Spaniamegler1, de ordner alt.

Hilsen Familien Kolle


 


 

Runa og Nils Bratlie Brevik

Vi har i mange år gått svanger med ønske om en bolig i varmere strøk. Vårt valg falt på huskjøp i Spania. Vi hadde i lang tid kikket på finn.no for å se hvilke boliger som var til salgs og dannet oss et bilde på hvilket hus som ville passe en familie med ungdom og samtidig passe oss voksne alene i årene som kommer. Etter timer med søk og spekulering fant vi ut at vi skulle sende en epost til Spaniamegler1 for å høre litt mer om en visningstur for å se med egne øyne hva som var tilgjengelig.


Vi dro ned med åpent sinn for å lære mer og finne ut hva som måtte passe oss. På forhånd hadde vi informert om hvilke kriterier vi ville ha oppfylt for vår drømmebolig. Direktefly fra Værnes, 4 soverom, nærhet til basseng og havet. Vi hadde også plukket ut noen prosjekter fra annonser vi hadde funnet på nettet for eventuelt å se på disse. Bestilling av flyreise og opplegg ble ordnet av Spaniamegler1 og vi ble på flyplassen møtt av Hans Kristian. Han kjørte oss til hotellet i Alicante og informert oss om opplegget for de neste dagene. Hans Kristian viste seg å være veldig kunnskapsrik om områdene vi hadde plukket oss ut.


I løpet av de neste dagene fikk vi sett rundt 10 forskjellige boliger i forskjellige områder og vi fikk se å lære litt om områdene boligene befant seg i. Vårt favorittområde ble allerede andre dag avduket. Dette huset lå ikke nære sjøen (som vi trodde vi hadde ønske om), bortsett fra det hadde boligen og området alt vi ønsket oss. Godt etablert infrastruktur i nærhet til det meste. Boligene vi fikk sett var i variable prisklasser og kvalitet (noe vi satte pris på) Det var veldig nyttig å se at det finnes en bolig for alle ønsker. Vi satte også stor pris på at vi ble introdusert for mennesker som hadde bodd i området i mange år, og som fortalte om hvorfor de likte seg der. De gav oss også mange nyttige tips. Vi endt opp med å signere boligkjøp dagen før vi reiste hjem igjen.


Både Hans Kristian og Odd Harald hjalp oss i prosessen fra pruting på bolig til å få alle prosesser på et sikkert spor for en god og trygg handel. Alt fra å få signert alle nødvendige papirer for Notarius Publicus til og opprette bankforbindelse, inngå avtaler med strøm og vannleverandør, skatt. De formidlet også en meget god håndverker for å gjennomføre noen utbedringer på boligen. Carlos har vist seg gull verdt for oss. Alt i alt ble prosessen gjennomført på en faglig betryggende måte for oss.


Vi ble også positivt overrasket over at de hadde egne spanske advokater ansatt som hjalp til med å få papirer og godkjenninger på plass. Uansett hva vi har lurt på, være seg selve boligkjøpet eller andre trivielle ting, har vi alltid fått svar og forklaringer.


Vi har allerede erfart at selv om boligen er kjøpt og betalt stiller de opp og hjelper oss uansett hva det måtte være. Det er det vi kaller kvalitet og trygghet, for ikke å snakke om god service.


Vi føyer oss inn i rekken og kan trygt anbefale andre å bruke Spaniamegler1 for å gjøre sin boligdrøm i Spania til virkelighet uten hodepine og bekymringer.

En vennlig hilsen fra Runa og Nils Bratlie Brevik


 


 

Erik Stavnes med familie

Våre erfaringer med Spaniamegler1 baserer seg på kjøpet av rekkehus

i Ciudad Quesada våren 2014.


Etter vår mening bygger opplegget til Spaniamegler1 på solid kunnskap om markedet på denne delen av Costa Blanca, kombinert med tett og god oppfølging under hele prosessen. Dette gav oss den trygghet som er nødvendig når man skal kjøpe fast eiendom i et fremmed land.


Her er litt mer om våre opplevelser i forbindelse med boligkjøpet gjennom Spaniamegler1:


Tanken om å kunne skaffe oss vår egen leilighet eller hus i Spania hadde vi gått med en god stund.

Egentlig var vi allerede igang. Vi hadde tilbrakt flere ferier i El Raso området nær byen Guardamar. Vi var derfor bestemt på å finne noe for oss selv på denne delen av Costa Blanca kysten.


Det neste vi bestemte oss for var å bruke en norsk megler for å finne det rette prospektet. På alle måter ville dette være en stor fordel i et fremmed marked og med en vanskelig og ukjent spansk lovjungel. Ulike kontakter med flere meglerforetak var nødvendig før vi var sikker i vår sak.Spaniamegler1 fremstod som den klare vinneren. Firmaet gjorde et meget godt førsteinntrykk og virket profesjonell og seriøs i sin markedsføring.


En enkel telefon til Spaniamegler1 sitt kundekontor i Norge satte oss i forbindelse med en hyggelig Knut Erik. Han informerte oss på en enkel og grei måte om hvordan visningsturen til Alicante ville forløpe. Våre ønsker om reisedatoer ble oppfylt og han skaffet til veie subsidierte flybilletter.


Vår oppgave nå frem til avreisetidspunktet var å tenke igjennom hvilket type hus vi kunne tenke oss og hvor huset skulle ligge, ute ved kysten eller litt lenger inn i landet? Frittliggende hus eller hus i rekke? Hvilket type hus? Hvor mange soverom? Hvor mye skal huset kunne koste? Finansiering? Mange viktige saker å vurdere og avklare før avreisen, men samtidig begynnelsen på en eventyrlig reise og strålende opphold i Spania.


På flyplassen i Alicante ble vi tatt imot av en opplagt og dyktig Hans Kristian. Han ble vårt holdepunkt gjennom alle de fem dagene som visningsturen varte og var den som hadde plukket ut de prospektene som vi skulle besøke. I Alicante ble vi innlosjert på et moderne fire-stjerners byhotell, sentralt plassert i forhold til alt i denne flotte byen.


Dagene fremover gikk med til å besøke de stedene som var aktuelle for oss og kikke på den type hus som vi hadde bestemt oss for å se nærmere på. Hans Kristian var lokalkjent i hele området og viste oss mange hus og boligområder. Boligvisningene ble gjennomført uten for strengt reiseprogram og med innlagte stopp og lunch underveis. Det var heller ikke noe form for kjøpe- press, akkurat slik vi ville ha det! Samtidig ble det også tid til å bli bedre kjent i byen Alicante og få kunnskap om det spanske samfunnet. Meget lærerikt og spennende.


Også etterarbeidet, etter at vi hadde bestemt oss for rekkehuset i Quesada, ble tatt hånd om på en sikker og faglig trygg måte. Her var det direktør og koordinator Odd Harald som styrte prosessen i mål. Overføring av kjøpesummen fra Norge, alt papirarbeid med Notar , forsikring av huset, opprette bank-forbindelse, inngå avtaler med vann- og strømleverandør og ikke minst klargjøring av huset forut for overtakelse. I hele prosessen ble vi holdt løpende orientert og arbeidet ble utført på en faglig betryggende måte. Det må også nevnes at selskapet har ansatt sin egen spansk-talende advokat, en suveren fordel når trådene skal samles og spanske lover og regler skal etterleves.


Vi kan derfor på det varmeste anbefale Spaniamegler1 som samarbeidspartner og megler når dere skal kjøpe leilighet eller hus i denne delen av Spania.


Vi ser også frem til et fortsatt godt samarbeide med Spaniameger1.


En stor takk til hele teamet!

Erik Stavnes med familie


 


 

Aud Finstad

Takket være Odd Harald og de andre i Spaniamegler1 er jeg nå eier av et helrenovert rekkehus i omgivelser vi trives i, og hvor vi kan tenke oss å tilbringe mange og lange ferier fremover.


Hele kjøpsprosessen gikk helt enkelt og trygt med Spaniamegler1. Deres representant skjønte raskt hva jeg var ute etter og viste oss relevante og aktuelle boliger. Siden de var gode til å velge ut, ble avgjørelsen tatt på en dag. De hjalp meg også gjennom det spanske byråkratiet på en smidig måte. Det var deilig å kunne gå på "fast track" denne gangen.


Jeg anbefaler Spaniamegler1 til andre boligkjøpere, og vil også selv bruke dem igjen hvis det skulle bli aktuelt.

Mvh Aud Elin Finstad


 


 

Dagne Sjøstrand og Bjørn Grimen

Vi brukte mye tid, og var i kontakt med flere meglerfirmaer, da vi skulle kjøpe hus på Costa Blanca. Det var flere årsaker til at vi valgte å gå videre, og gjennomføre kjøpet, med Spaniamegler1.


Vi hadde stor nytte og glede av solid lokalkunnskap hos megleren. Han svarte grundig på spørsmålene våre, og kom med interessante innspill og forslag underveis. Megleren viste oss både hus vi selv hadde funnet på nettet, og lanserte objekter som han regnet med passet for oss.


Da vi bestemte oss for hvilket hus vi skulle legge inn bud på, fikk vi god hjelp i forhandlingene med selgeren, og med å ta oss gjennom det spanske byråkratiet på en trygg og god måte. Vi anbefaler gjerne andre kjøpelystne å bruke Spaniamegler1.

Dagne Sjøstrand og Bjørn Grimen


 


 

Sigrid Hanseth

Jeg har feriert hos venner i Santa Pola og Gran Alacant i 14 år og har selvfølgelig ønsket meg en egen bolig i området. I vår bestemte jeg meg for å selge leiligheten min og flytte til fritidsboligen jeg har, og da fikk jeg mulighet til å skaffe meg noe i Spania. Siden jeg hadde bestemt meg for en uke ferie i mai, kunne jeg ta en titt på hva markedet hadde å tilby.


Jeg kontaktet Spaniamegler1 og et par andre norske meglere i Alacante-området for å begynne å se meg om etter drømmeboligen.  Jeg hadde nok en ganske klar ide om hva jeg ønsket og hvor hen og til hvilken pris.


Hans Kristian Haug (eiendomsrådgiver i Spaniamegler1) og en spansk samarbeidspartner møtte meg en formiddag for å vise meg et knippe boliger på Gran Alacant.  Vi var innom ganske mange boliger, og jammen fant jeg drømmeboligen allerede første dagen! Jeg dro hjem igjen og holdt tett kontakt med Hans Kristian og Spaniamegler1.  Selvfølgelig klarte jeg ikke å la boligen gå fra meg, og vi ble enige om å reservere den mot at jeg betalte inn et depositum.


Prosessen med overtakelse begynte ganske raskt, og som den kontrollfriken jeg er, var det mange spørsmål Odd Harald Sørhaug og Hans Kristian Haug måtte svare på.  De ordnet med NIE-nummer, bankkonto, papir til og fra Notarius og advokat, og da jeg kom nedover 5. september var alt i den skjønneste orden, og jeg er en glad og fornøyd Spaniahuskjøper!


En av dagene jeg var der kom Hans Kristian Haug innom sammen med deres altmuligmann som kunne bistå meg hvis jeg trenger håndverkere.  


Prosessen fra jeg tok kontakt til boligen var tatt over gikk greit og ryddig.

Med vennlig hilsen Sigrid Hanset


 


 

Christine Rådlund og Roar Guddal

Etter å ha falt pladask for Spania på sommerferie i 2013 brukte vi hele høsten på å saumfare det spanske markedet etter feriebolig. Vi konsentrerte søket til Costa Blanca Sør, siden vi har flere venner som har boliger der og anbefalte dette området.


Etter å ha vært i kontakt med flere norske meglere, falt valget på Spaniamegler1 og vi avtalte visningstur i slutten av November.


Odd Harald møtte oss på flyplassen og innlosjerte oss på hotell midt i Alicante sentrum. Han lot oss ta fri på ettermiddagen så vi kunne utforske fantastiske Alicante på egenhånd. Neste morgen ble vi hentet av Odd Harald og vi dro ut på runde. Vi besøkte flere av de mest kjente stedene i området sør for Alicante, blant annet Villamartin, La Zenia, Ciudad Quesada etc. uten å finne helt det vi var på utkikk etter. På ettermiddagen tok vi fri og kunne fordøye inntrykkene; Odd Harald lot alt foregå i et rolig tempo uten stress. Lørdag morgen var Odd Harald igjen på plass utenfor hotellet og det bar ut på ny runde. Vi besøkte en av de store utbyggerne i området og fikk se på en del bygg som var ferdige og lå ute for salg, men vi ble også tatt med på et kompleks som var under bygging i Ciudad Quesada, og som egentlig ikke var lagt ut for salg enda. Her fant vi det vi var ute etter og var egentlig solgt der og da… Vi fortsatte likevel med det planlagte programmet og besøkte noen flere steder og andre kontakter som planlagt. Vi “fikk fri” søndag og benyttet dagen til avslapping i Alicante og fikk tid til å tenke oss godt om og vurdere alt vi hadde sett.  Mandag var siste dagen og den var satt av til å eventuelt se steder vi likte, for andre gang.


Vi valgte selvfølgelig å dra tilbake til Ciudad Quesada der vi hadde funnet drømmehuset. Kort fortalt ble avtalen om kjøp underskrevet der og da, selv om vi hadde planlagt å gå litt mer forsiktig frem.


Det som var avgjørende for oss var Odd Haralds gode kjennskap og forhold til utbyggeren, som ga oss mulighetene til å være med på byggeprosessen og påvirke sluttresultatet.


Vi har ikke angret et sekund, selv om vi satt oss på flyet hjemover med litt skrekkblandet fryd. Det viste seg selvfølgelig å være helt uten grunn, for Odd Harald & Co har fulgt oss tett opp under hele prosessen og holdt alt han har lovet. Han har ordnet med alle praktiske detaljer og tatt hånd om det spanske byråkratiet akkurat som forespeilet. Vi har hatt god kontakt pr telefon og mail, og har møttes ved flere anledninger i Spania underveis. Alltid har han tatt seg tid til å møte oss etter behov og ordnet det vi har bedt om. Vi har også hatt en god kontakt med utbygger og fått akkurat det sluttresultatet vi ønsket oss.


Spaniamegler1 og Odd Harald kan trygt kontaktes hvis du/dere er på utkikk etter feriebolig i Spania.

Med vennlig hilsen Christine Rådlund og Roar Guddal


 


 

Nadia Lise A. Carlsson og Tor-Werner Carlsson

I februar 2014 var vi på en reiselivsmesse i Stavanger for å få noen tips til hvor vi kunne reise i sommerferien. Der kom vi i prat med et firma som solgte nye boliger i Tyrkia, uten at vi tente så veldig på akkurat den ideen og de prospektene. Vi tok nå med oss en brosjyre hjem, så litt gjennom den, så på hverandre, ristet litt på hodet og slo det i fra oss. Men, mens vi satt der og pratet om ferieplanene, så sa vi plutselig nesten i munnen på hverandre «Hva med Spania???».


Da ble det en del surfing på nettet og blant mange meglerfirmaer kom vi over Spaniamegler1, gjorde noen undersøkelser, og fant ut at dette kunne være et seriøst firma. Tanken på en egen bolig i Spania ble bare varmere og varmere, omtrent som det gode klimaet på Costa Blanca kysten.


Fremdeles var vi nok ikke helt i noe kjøpemodus, men undersøkte likevel mer og mer på nett. Jo mer vi surfet, jo flere spørsmål dukket opp sammen med en gryende lyst til å se om det kunne være mulig å få oss en fin og god bolig i Spania. Spesielt hadde vi en del betenkeligheter med at Spania er et fremmed land, med egne lover, vi visste ikke hvilke områder det kunne være trygt å kjøpe i, og språket var helt fremmed for oss. Bortsett fra «Dos cervesas» da.......


Vi skrev en mail til Spaniamegler1 etter å ha funnet noe vi likte på finn, og avtalte en visningstur med Odd Harald Sørhaug i april 2014. Det ble en del mailer fram og tilbake slik at han kunne få et inntrykk av hva vi var ute etter, og innenfor hvilket budsjett.


Da vi kom ned til Alicante ble vi møtt på flyplassen av Hans Kristian Haug som var med oss hele tiden. Han brukte mye av tiden sin på å høre hva vi var ute etter, og det følte vi veldig betryggende og seriøst. Og mange av spørsmålene våre fikk vi svar på allerede da.


Hans Kristian tok oss med for å se på de områdene som var interessante for oss og basert på de føringene vi hadde gitt. Vi var tidlig innom Ciedad Quesada og likte oss veldig godt der, men dessverre var det ingen bolig ledig innenfor vårt segment.  Etter et par dagers rundtur i mange fine områder, hadde vi ennå ikke funnet noe, men så en ettermiddag trakk Hans Kristian et ess opp av ermet. Det ble ved en tilfeldighet en bolig ledig i Quesada. Den lå nok litt over de rammene vi hadde gitt, men vi ville likevel se på den.


Med en gang vi stod utenfor, og spesielt da vi kom inn, så sa det bare pang! Det var som om navnene våre var skrevet i taket. Hans Kristian og hans spanske samarbeidspartner som var med oss, tok noen raske telefoner, og vi slo til der og da. Vi var rett og slett ikke i tvil.


Hans Kristian Haug hadde viste stor forståelse og innsikt i hva vi kom til å like, og hadde nok denne boligen i tankene så fort den ble ledig.


Etter at vi hadde bestemt oss, så ordnet Spaniamegler1 og staben der alt med kjøpet for oss på en rask, positiv og betryggende måte. Gjennom hele prosessen følte vi oss veldig godt tatt vare på. Vi kunne bare lene oss tilbake og se på at vi kom til dekket bord. De ordnet med NIE nr, besøk hos notarius, bank konto, strøm, vann, forsikring og alle formaliteter i forhold til urbanisasjonen.


Under visningsturen bodde vi på et fint og sentralt hotell i Alicante, så hele turen ble meget behagelig og avslappende.


Midt i Juni 2014 reiste vi ned for å overta huset og tilbringe tre uker der. Alt var klart slik Spaniamegler1 hadde lovet. Det kan også nevnes at de samarbeider med en «altmuligmann» som vi oppfatter som veldig seriøs og behjelpelig. Vi endte opp med å bruke ham som vår keyholder slik at vi har noen som ser etter huset vårt når vi ikke er der.


Vi føler at vi fikk en veldig god motakelse og behandling av Spaniamegler1. Alle representantene vi var i kontakt med var hjelpsomme, imøtekommende, blide og hyggelige.


Deres tjenester anbefales på det varmeste.

Nadia Lise A. Carlsson & Tor-Werner Carlsson


 


 

Wenche og Einar Frisvold

Flere arbeidskollegaer og venner hadde anskaffet seg eiendom i Spania og etter en regnfull høst og vinter, vurderte vi å gjøre det samme.


Først ville vi ned på en visningstur og Spaniamegler 1 ble valgt, dette etter søk på nettet. Kontakt ble etablert og vi kom ned i begynnelsen av mai d.å. Etter avtale ble vi hentet på flyplass og kjørt til hotell i Alicante sentrum. I forkant hadde vi saumfart annonser over hus/leiligheter til salgs og gitt til kjenne hva vi var ute etter.


Vi hadde Hans Kristian Haug som kontaktperson. Etter en gjennomgang med det prisleiet vi kunne tenke oss å kjøpe i, så vi på flere og gode prosjekter i Gran Alacant, la Zenia, Punta Prima og Ciudad Quesada. Huset i Punta Prima skilte seg ut, og til vår glede aksepterte selger vårt mot tilbud.


VI hadde egentlig ikke tenkt å kjøpe, da vi reiste ned. Turen var tenkt som sondering av markedet. Ettermiddag og kveldene hadde vi til egen disposisjon, og vi var ute og så på gamlebyen i Alicante. Etter en del forsinkelser som skyldes selger, ble eiendommen vår.


Vi gleder oss til å ta eiendommen i bruk og for de som planlegger kjøp i av eiendom i Costa Blanca sør, kan Spaniamegler1 anbefales.

Wenche og Einar Frisvold


 


 

Nils-Arne Håland og Reidun Gimre

Her er vår opplevelse av boligkjøp gjennom Spaniamegler1:


Vi har i flere år lett etter hus i Spania på egenhånd og vært på visninger med diverse meglere, men aldri funnet noe vi har likt.


I November 2013 ringte vi til Spaniamegler1 etter å ha funnet noe vi likte på finn. Vi ble enige med Odd Harald Sørhaug om å ta en visningstur 01.03.2014. Det ble en del korrespondanse på forhånd slik at Spaniamegler1 kunne danne seg ett bilde av hva vi var ute etter.


Da vi kom ned til Alicante ble vi møtt av Hans Kristian Haug på flyplassen som var med oss hele tiden når vi var her nede. Det at han brukte mye av tiden på å høre hva vi var ute etter var veldig viktig for oss.


Alt skjedde på våre premisser. Hans Kristian Haug tok oss med for å se på de områdene som var interessante for oss. Vi likte oss best i Villamartin og dagen etter hadde Hans Kristian arrangert visninger på hus som var slik vi hadde beskrevet.


Det første huset vi så på sa bare pang. Etter en god tur med masse visninger ville vi tilbake til det første huset vi så på. Dette kjøpte vi. Hans Kristian Haug hadde med andre ord forstått meget godt hva vi kom til å like, og ikke like. Så slapp vi å bruke masse tid på hus som var dyrere enn det vi var ute etter, eller som ikke var slik vi ønsket at de skulle være.


Spaniamegler1 og staben der ordnet alt med kjøpet for oss på en meget positiv og betryggende måte, der vi følte oss meget godt ivaretatt på alle måter. Alt skjedde slik de sa det ville gjøre. Vi kunne bare lene oss tilbake og se at vi kom til dekket bord der vi fikk NIE nr, bank konto, avtale med strømselskap, vann, forsikring og alle formaliteter mot urbanisasjonen.


Siste helgen i Mai 2014 reiste vi ned for å overta huset, og som Spaniamegler1 hadde lovet stod alt klar til oss slik at overtagelsen ble en meget positiv opplevelse.


Det gode samarbeidet fortsatte like bra etter kjøpet som det var før kjøpet, og vi kan derfor Anbefale Spaniamegler1 v/Odd Harald Sørhaug på det varmeste for alle som tenker å kjøpe hus i Spania.

Reidun Gimre og Nils-Arne Håland


 


 

Reidun Wasa og Gunnar Jenson

Basert på våre erfaringer med Spaniamegler1 etter kjøp av rekkehus i Dona Pepa, Ciudad Quesada i Spania i 2014, mener vi at deres opplegg er veldig bra, og det anbefales hermed på det varmeste.


Vi følte at alle faser i eiendomskjøpet ble gjennomført på en trygg måte. For oss var dette viktig, spesielt med tanke på at vi var i et fremmed land, med egne lover, og et fremmed språk.


Videre nevnes:

  • Sponset visningsreise, med 5 dagers opphold på et flott hotell i Alicante, ble en førsteklasses opplevelse, avslappende og deilig

  • Boligvisning, basert på våre ønsker, med tanke på størrelse, pris og lignende, gikk uten stress og mas. Det ble også tid til en matbit mellom "slagene". Vi fant ganske raskt vår "drømmebolig"

  • Nødvendig papirarbeide ifb. med huskjøpet, besøk hos notarius, og kontakt med spansk bank, ble raskt og greit ordnet. Fullmakt, slik at meglers advokat kunne handle på våre vegne, ble ordnet, og vi slapp dermed å være til stede på overtakelsesdato

  • Overføring av penger til vår bank i Spania, og oppgjør forøvrig, gikk veldig greit

  • Overtakelsen av huset ble noe forsinket fordi selger hadde foretatt noen endringer i huset, som ikke var innmeldt til spanske myndigheter. Takket være meglers advokat, ble dette ordnet, slik at vi ikke skulle få noen problemer eller utgifter med dette i ettertid

  • Første besøket i det nye huset var spennende. Vi ble hentet på flyplassen av meglers representant. Han brakte oss til huset, som var ryddet og rengjort iht. avtalen. Vi bestilte umiddelbart utskifting av alle låser. Dette ble utført til avtalt tid og pris

  • Opprettelse av testamente er viktig ved eiendomskjøp i Spania. Sammen med meglers advokat, ble dette ordnet raskt og greit


Vi føler at vi fikk en fin motakelse og en god behandling av Spaniamegler1. Alle representantene vi var i kontakt med , var hjelpsomme, blide og hyggelige.


Deres tjenester anbefales på det varmeste.

Med vennlig hilsen Reidun Wasa og Gunnar Jenson


 


 

Jorunn Finstad og Morten Hammerhaug

Rundt juletider 2013 begynte vi å snakke «alvorlig» om å kjøpe en ferieleilighet i Spania. Vi søkte selv mye på nettet, og fant et svært stort utvalg av leiligheter i alle prisklasser og i ulike områder. Dette syntes vi det var litt vanskelig å forholde oss til, ettersom vi ikke var særlig godt kjent på fastlandet i Spania. Vi ble svært glade da vi fant en norsk megler, Spaniamegler1, med kontor i området der vi bor i Norge.


Vi tok kontakt på telefon med Knut Erik Sørhaug på deres kontor i Norge, og ble møtt  hyggelig og profesjonelt. Vi fikk en svært grei informasjon om kjøpsprosessen og hvordan de kunne bistå oss. Vi ble bedt om å tenke grundig gjennom hva våre behov var i forhold til f.eks geografisk område, størrelse, pris, omgivelser. Deretter avtalte vi ei visningshelg i mai, hvor vi ble svært godt tatt vare på.


Vi ble henta på flyplassen av Odd Harald Sørhaug fra kontoret i Spania, og ble allerede 1.visningsdag tatt med til «den leiligheten» som var riktig for oss. Vi bestemte oss for å kjøpe denne leiligheten, og resten av helga ble vi geleidet rundt og bistått på en utmerket måte i forhold til å få i gang den formelle prosessen. I løpet av sommeren har vår fullmektig i Spania ( som Odd Harald opprettet kontakt med), ordet alle papirer og nødvendige godkjennelser. Bl.a. ble det opprettet kontakt med spansk bank med skandinavisk-talende kontaktperson, samt sørget for at leiligheten var forsikret til en god pris fom den dagen skjøtet ble underskrevet.


Den 2.august reiste vi spente nedover for å ta over vår nye og totalrenoverte leilighet. Også denne gangen ble vi møtt på flyplassen av en trivelig ansatt hos Spaniamegler1(også norsk), som overleverte oss nøklene :)


Ettersom leiligheten var under renovering da vi var på visningstur, hadde vi ikke sett leiligheten i ferdig stand. Vi var derfor svært spente da vi låste oss inn for første gang. Her ble vi møtt av en lys, trivelig og moderne leilighet – akkurat som vi var lovt! Selvfølgelig var det ting som vi ønsket å endre på, og et par taklamper manglet. Vi tok kontakt med vår fullmektig Sheila (som også er skandinavisk-talende) på telefon, og det ble ordnet opp på en god måte – selv i den spanske fellesferien!


Vi vil  takke for all god hjelp i denne prosessen, og uten denne hjelpa hadde vi aldri tatt sjansen på å handle bolig i utlandet.  Vi kommer nok til å ha glede av denne handelen i mange år framover :)

Mvh Jorunn Finstad og Morten Hammerhaug


 


 

Reidar og Janne Ødegaard

Her vår opplevelse av kjøp igjennom Spaniamegler1:

Vi hadde vært flere turer på egen hånd og tittet på boliger i området syd for Alicante, og falt for en bolig i La Marina, 20 min syd for flyplassen. Vi var på visning i boligen med et engelsk meglerfirma. De var både hyggelige og hjelpsomme, men vi ønsket å kjøpe igjennom en norsk megler. Dette fordi vi syntes det er enklere å kommunisere skriftlig og muntlig på norsk, spesielt ifm boligkjøp hvor det ofte blir en del spørsmål.

Etter flere søk på nettet falt valget på Spaniamegler1, og vi tok kontakt med de pr mail med spørsmål om de kunne selge denne boligen. Fikk raskt svar fra Odd Harald Sørhaug om at det var ikke noe problem for han hadde denne boligen i egen database.

Etter dette så ordnet Spaniamegler1 alt for oss, selve kjøpet, NIE nr, bankkonto, overtagelse av boligen, offentlige papirer osv. Vi behøvde ikke reise ned i det hele tatt. Det eneste vi behøvde å ordne i Norge var fullmakter hos Notarius (Byretten) og fylkesmannen.

Alle henvendelser gikk via mail og tlf, og spørsmål fra oss ble besvart av Odd Harald fortløpende.

Det vi følte litt ubehaglig hadde ingenting med Spaniamegler1 å gjøre, men at vi selv ikke hadde kontroll på noe i prosessen. Vi sitter i Norge og gir alle fullmakter og overføring av penger til ukjente personer i Spania. Vi leser stadig om personer som blir lurt, men heldigvis var det ingenting å bekymre seg over, overtagelse og alt har vært iht avtaler.

Må også nevne Carlos, samarbeidsparter til Spaniamegler1, som møtte oss når vi kom ned og tok over boligen. En veldig blid og hyggelig mann, som i tillegg tar på seg alle type oppdrag. Vi ønsket noe arbeid utført i vår bolig, og dette ble pent utført til avtalt tid og pris.

Vi setter veldig pris på at kjøpet har vært fritt for overraskelser, og at alle avtaler har blitt holdt. Alt har foregått raskt og effektivt.

Alt i alt er vi meget fornøyd med kjøpet via Spaniamegler1 og Odd Harald Sørhaug.

Vår opplevelse er at Spaniamegler 1 trygt kan anbefales til andre som går i tankene om å kjøpe bolig i Spania.

Med vennlig hilsen Reidar og Janne Ødegaard, Moss


 


 

Dagrun og Ole Gjervik

Etter flere år med leid feriebolig i området Gran Alicant, bestemte vi oss for å se etter noe eget i dette området.

Under feriopphold i februar 2014, tok vi telefonkontakt med Spaniamegler1 som ordnet første møte alt neste dag. Etter samtale med klargjøring av våre ønsker, ble vi vist flere boliger i dette området. Vi brukte litt tid på å bestemme oss, uten at vi ble utsatt for noe kjøpepress.

Vi har følt oss godt ivaretatt gjennom hele kjøpsprosessen. Megler ordnet med alle praktiske ting som tilgang til vann, strøm og opprettelse av bankkonto for autotrekk av faste utgifter. Da vi hadde behov for hjelp til diverse utbedringer og forandringer i hus og hage ble det formidlet kontakt med Carlos Sanches. Her har vi også hatt godt samarbeid.

Vi kan trygt anbefale Spaniamegler1.

Vennlig hilsen Dagrun og Ole Gjervik


 


 

Siv Karin og Jan Magne

Da vi var i Spania for å se på hus var vi i kontakt med flere meglerfirma, men det var først da vi kom i kontakt med Odd Harald (eller Spaniamegler1) at ting begynte å skje. Vi opplevde en profesjonell behandling, hvor alt ble nøye beskrevet og dokumentert av Spaniamegler1. Selve handelen og alt som måtte på plass før vi kunne få nøkkelen til huset vårt, ble fikset av Odd Harald og en lokal advokat ved hjelp av fullmakt fra Norge.

Vi kunne flytte rett inn og alle papirer fra Notarius, forsikring på boligen, avtale med strømleverandør mm ble overlevert oss og gjennomgått sammen med Spaniamegler1.

Spørsmål vi har hatt etter kjøpet er besvart på en grei måte, og det er også fra kontoret i Gran Alacant med hjelp av Natalia vi har fått satt opp Spansk testamente, godkjent av notarius slik at det blir enklere for arvingene våre.

Vi kan trygt anbefale Nordmenn uten erfaringer med kjøp av eiendom i utlandet å velge Spaniamegler1.

Mvh Siv Karin og Jan Magne


 


 

Hilde og Øystein Granly

Vi kom til Spania med begrenset kunnskap om landet og spesielt alle viktige detaljer rundt kjøp og salg av eiendom. Vi ble tatt imot på best mulig måte og møtte en megler med høy kompetanse på de områder vi kjente lite til. Vi ble tatt med på mange aktuelle objekter, hvor det ble spisset inn etter våre ønsker. På en fin måte fant vi flere gode alternativer, og det behagelige var at det ikke var noe kjøpepress noen gang.

Gjennom hele kjøpsprosessen har vi følt oss godt ivaretatt og geleidet gjennom alle de spanske formalitetene på en veldig god og profesjonell måte.

Etter at kjøpet var i havn fortsatte den gode dialogen slik at vi hele tiden har følt oss trygge og godt ivaretatt på alt som ble gjort. Vi fikk der knyttet kontakt med en meget dyktig mann som hjalp oss med alt mht rehabilitering, som helt klart har spart oss for mange bekymringer og ekstra kostnader.

Vi kan trygt anbefale Odd Harald Sørhaug i Spaniamegler1 til alle som er på jakt etter fast eiendom i denne regionen.

Mvh Hilde og Øystein Granly, Tjøme


 


 

Mette og Per Erik Hverven

Vi kjøpte hus i Spania sommeren 2013, gjennom spaniamegler1. Vi fikk all nødvendig bistand og hjelp i forbindelse med kjøpet, noe som gjorde handelen både enkel og uproblematisk. Vi fikk god bistand i valg av sted, noe som var veldig viktig for oss. Valget for oss, ble Orihuela Costa,Playa flamenca. Med sin unike nærhet til alt, gangavstand til kjøpesentre, restauranter, stranden og et mangfold av aktiviteter, men samtidig stille og rolig, var det for oss et naturlig valg. Vi har fortsatt meget god bistand fra Spaniamegler1, da de bistår oss juridisk, følger opp og klargjør nødvendige dokumenter, regninger etc. for oss. Vi vil gi all takk til spaniamegler 1, v/Odd Harald Sørhaug og hans stab, for all den hjelp/bistand de har gitt oss og fortsatt gir oss.

Vi vil anbefale Spaniamegler1 når det skal kjøpes hus i Spania.

Med vennlig hilsen Mette og Per Erik Hverven


 


 

Astrid Lorentzen og Jan Flåto

Her er våre inntrykk og erfaringer i forbindelse med å handle bolig gjennom Spaniamegler1.

1. Vi fikk kontakt med Spaniamegler1 via en besvarelse på internett hvor vi la inn beskjed om at vi ønsket å bli kontakte for mulig kjøp av bolig på Costa Blanca kysten. Besvarelsen var rask med god informasjon om meglerhuset vedlagt.

2. Etter å ha oversendt vår «kravspesifikasjon» til Spaniamegler1 ved Odd Harald Sørhaug (heretter kalt Odd ), fikk vi en reisedato og en uke i Spania som passet oss.

Odd satte av sin tid til oss eksklusivt denne uken. Han hentet oss på Alicante flyplass kl 23.30 om kvelden , og innlosjerte oss på et bra hotell sentralt i Alicante.

Meget positiv og hyggelig mottakelse . Hotellet ble i tillegg betalt av Spaniamegler 1, noe ingen andre meglerhus vi var i kontakt med kunne tilby!!

3. I uken som fulgte ble det sett på diverse boalternativer i området syd for Alicante, tilpasset vår allerede oversendte spesifikke ønsker, med en alltid imøtekommende Odd ventende utenfor hotellet med bil om morgenen.

Vi følte virkelig at vi ble tatt vare på. Samtidig var det også lagt opp til at man hadde «fri» om ettermiddagen, slik at man på egen hånd kunne bli litt kjent i Alicante.

4. Vi kjøpte leilighet i Gran Alacant, et område man absolutt bør vurdere hvis der finnes noe ledig, og foretok en besiktigelse hvor der ble notert opp mangler i leiligheten som man ønsket å få rettet opp før endelig overtakelse / betaling.

Dette ble gjort og gjennomført på en meget profesjonell måte, og vi fikk akkurat det resultatet vi ønsket.

5. Når det gjelder oppfølging generelt gjennom papirmølla i Spania, så ordnet Odd med absolutt ALT. Til og med alt som hadde med faste utgifter å gjøre. Kommunale avgifter, eiendomsskatt etc ble ( og blir betalt ) uten at vi gjorde annet enn å sørge for at det var opprettet en konto i stedlig bank (noe vi også fikk hjelp til av Odd ).

Vår erfaring med Spaniamegler1 og Odd er meget positiv.

Selv jobber undertegnede ( Jan ) som daglig leder i et eiendoms – og utviklingsselskap og besitter derfor kunnskap nok til å kunne anbefale Spaniamegler1 som en meget seriøs aktør.


Hilsen to meget fornøyde kunder

Astrid Lorentzen og Jan Flåto


 


 

Karen

Vi ble nysgjerrig på å se på markedet etter siste besøk til svigerfar i høstferien, prisene så veldig gunstige ut. Så vi begynte å se på nettet på boliger og hvem som drev som aktører der nede.

Vi valgte å ta kontakt med Spaniamegler 1 fordi det var et Norsk firma, og det så ut som de kunne hjelpe deg med det meste innefor et boligkjøp og det som kommer etter selve handelen. Så vi ble med på en uforpilktende visningstur. En hyggelig ung trønder møtte oss på flyplassen, som tok oss med på det vi ønsket å se på de 5 dagene vi var der.

Vi var veldig usikre på om vi ønsket bolig nå, og hva vi ønsket, leilighet, nybygg, rekkehus m.m. og der synes jeg Hans Kristian var veldig flink til å la oss se det meste på markedet innenfor de områdene vi på forhånd hadde sagt vi ønsket å se. Da fikk vi eliminert ut ting vi tidligere hadde vurdert.

Vi endte opp med en større bolig enn det vi hadde tenkt på forhånd. Vi hadde tenkt å kjøpe leilighet først og deretter bytte til en større bolig etterhvert, men nå sitter vi med enderekkehus og stor uteplass :)

I dagens samfunn med nettbruk gikk det meste av selve handelen i orden over nettet. Vi måtte til notarius i Trondheim for å få stemlet en fullmakt til en advokat som tar av seg alt rundt huskjøpet i Spania.

Vi har nylig vært nedover for overtagelse av boligen. Det eneste vi synes var litt synd er at det ikke ble nok tid fra oppgjøret til vi kom ned, sånn at vann og strøm ikke var i orden. Men det ble det i løpet av uka.

Vi ble møtt av en veldig hyggelig kar som heter Carlos som samarbeider med Spaniamegler 1. Han tilbyr det meste av tjenester som malerarbeid, snekkerarbeid, hva det måtte være en har bruk for når det gjelder vedlikehold av boligen. Tolk var han også :)

Vi fikk også god hjelp til møbelhandling, så neste gang vi kommer ned skal det meste være på plass.

Ser for oss å bruke hans firma til vasking av boligen når vi leier ut til kjente.

Så nå venter mange år med oppvarmingsturer til Spania. Vi ser for oss at bruken blir størst i det kalde vinterhalvåret i Norge :)

Mvh Karen


 


 

Minoo og Petter

Vi ble tatt imot på Alicante ALC av Odd Harald som hadde booket oss inn på et 5-stjerners hotell midt i Alicante by. Der ble vi hentet hver dag fra kl 10 på morgenen og vi fikk se flere boliger etter våre kriterier. På Spaniamegler1-kontoret hilste vi på flere ansatte og advokaten. De tok godt vare på oss og vi fikk alt av info vi trengte å vite. Vi fant oss en flott leilighet som passet perfekt til våre forventninger. Advokaten i Spaniamegler1 ordnet alt som må gjøres før overtakelse, blant annet Notarius og bankkonto. Spaniamegler1 presenterte oss for et firma som kan pusse opp, vaske og hjelpe til med å kjøpe innredning, og nå har vi store planer sammen. Nå er vi eier av en flott leilighet i La Calma og vi anbefaler absolutt Spaniamegler1 til kjøp av bolig i Spania.

Mvh Minoo og Petter


 


 

Peder og Torill

På enkelte tidspunkter i prosessen, følte vi en viss grad av usikkerhet. Først med den raske underskiften på flyplassen, deretter på grunn av blanco-fullmakten, og senere på grunn av den store overføringen av penger, uten å ha annen sikkerhet enn ditt ord. Hadde det ikke vært for at du var norsk, hadde vi ikke turt å gjøre det på denne måten. Vi må medgi at vi så muligheten for å bli lurt som stor, selv om vi egentlig ikke trodde det, men vi ble advart av mange!!

Vi ser selvsagt i ettertid, at det ikke var noen grunn til engstelse, for alt gikk jo slik som du lovet, og alt har ordnet seg til det beste for oss, på en god og effektiv måte. Jeg hører av andre som har kjøpt hus i Spania, at det har tatt mye lengre tid, enn hva det gjorde for oss, og at de i tillegg har hatt mange problemer.

Vi flyttet jo inn etter kun et par måneder, og det må vel være rekordraskt. Alle formalitetene, inklusive testamenet og nettbank, kom i orden innen 5 mnd. Det siste tok jo litt tid, fordi vi måtte være tilstede selv.

En annen sak vi må takke for, er at du fikk Carlos til å møte oss på flyplassen. Vi fikk full tillitt til han allerede etter kort tid, og han er en usedvanlig sympatisk og real mann. Han hjalp oss gjennom, og tok seg av oss den første vanskelige uken, da det meste gikk feil, og ordnet med folk som kunne hjelpe oss. Han var selv tilstede hver gang det var fagfolk hos oss. Han har også fått ansvaret for ettersyn med huset, noe vi finner meget trygt. En bra person til å hjelpe nyinnflyttede i gang!

Som du sikkert forstår, er vi godt fornøyd med det meste, ditt firma, deg, dine advokater , Carlos og selvsagt huset vårt.Vi har ingen problemer med å anbefale Spaniamegler1/ Sunterra Real Estate, Spania til andre potensielle kjøpere, og folk vi kjenner.

Mvh Peder og Torill


 


 

Rolf Vabø

Vi kom tilfeldigvis over Spaniamegler1 da vi lette etter spanske eiendommer på Internett i mars 2013. Vi tok kontakt på telefon, og avtalte visningstur på kort varsel. Odd Sørhaug møtte oss på flyplassen (Alicante), plasserte oss på hotell, kjørte oss rundt i dagevis, var med og så på eiendommer og formidlet kontakt med megler og advokat. Underveis i prosessen brakte vi inn nye momenter, og ombestemte oss flere ganger. Alt ble tatt på strak arm, og uten sure miner. Etter handelen har vi fått god hjelp til kontakt med håndverker. Vi endte opp med en leilighet i Torrevieja som passer godt til oss, og som vi er meget godt fornøyd med. Selve kjøpsprosessen gikk helt uten problemer av noe slag. Det skal Odd Sørhaug ha en stor del av æren for.

Mvh Rolf Vabø


 


 

Ståle Pedersen og Magne Johansen

Vi er et lite firma som i desember 2012 besluttet å undersøke det Spanske markedet for kjøp av en leilighet eller et hus, og tok da kontakt med flere ulike meglere, Norske og utenlandske. Etter noe korrespondanse falt valget på Spaniameler1 i det de fremsto seriøse og kundeorienterte.

Vi, med deler av familie, ankom Alicante flyplass i februar 2013 på en visningsreise. Der ble vi møtt av Odd Harald som innlosjerte oss på hotell Gran Sol i Alicante på Spaniamegler1 sin regning. Etter et par dager avklimatisering var vi klar for omvising og ble hentet av Odd Harald i en praktisk bil med plass til oss alle. Vi hadde på forhånd oversendt ønsker og etter våre beskrivelser var visningsobjektene helt relevante.

Mellom visningene ble vi traktert på beste måte med lokal omvisning, mat og forfriskinger og dette ga tid til å diskutere, stille spørsmål og vurdere hva vi hadde sett. Vi ble oppfordret til å ta bilder, samt ikke å se på for mange objekter hver dag, noe som viste seg å være meget smart og ga etterhvert som dagene gikk et godt grunnlag for å velge hva som var mest interessant for oss. Allerede på dette stadiet deltok Spaniamegler1 sin spanske samarbeidspartner på alle visningene, noe som senere skulle vise seg å være bra.

Etterhvert falt valget på et rekkehus i Playa Flamenca, Orihuela Costa, bare noen hunder meter fra La Zenia Boulevard kjøpesenter, få minutter fra strender og et utvalg resturanter. Golf, tennis, fotballbane og treningsenter befinner seg også i nærheten

Det viste seg at vårt kjøp var noe komplisert siden huset var en del av et arveoppgjør med utenlandskeeiere og flere involverte arveparter. Dette måtte da håndteres både i England og Spania, noe som ble proffesjonelt utført av Spaniamegler1 og deres spanske samarbeidspartner. At vi er et Norsk firma medførte også noe merarbeid, men dette ble også meget godt ivaretatt og vi er nå også registret i Spania, noe som er en lovbestemt forutsetning. Selvfølgelig tok dette byråkratiet tid og måtte håndteres av spanske meglere og myndigheter. Det ble nødvendig å gi ansatte ved den spanske samarbeidsmegleren utvidede fullmakter til å handle på våre vegne, noe som ga oss innsikt i spanske, norske og internasjonale bestemmelser ift. tinglysning via publikus notarius, bruk av autoriserte oversettere og apostiller med god veiledning fra Spania. Store deler av betalingen ble tidlig overført til dette firmaet, slik at vår troverdighet ble opprettholdt, noe som vi ift. valutaendringer sparte mye på etterhvert. Det ble dermed mye direkte kontakt mellom oss og firmaets skandinavisktalende megler, samt ledelse. Alt i parallell dialog med Odd Harald, som fulgte opp der det var nødvendig og forespurt. Kort fortalt begynte vi å benytte rekkehuset i juli 2013, via leiekontrakt, mens det endelige skjøtet ikke ble ferdigstilt før i desember samme år.

Vår konklusjon etter denne forholdsvis kompliserte og langvarige byråkratiske reise, er at Spaniamegler1 og deres spanske samarbeidsmegler er meget troverdige og til enhver tid innehar et innstendig ønske om å finne de beste løsninger for oss som kunder. Nå ser vi frem til mange Spaniasesonger og fortsatt samarbeid med Spaniamegler1, som selvfølgelig fortsatt ivaretar våre interesser i og omkring rekkehuset.

Ståle Pedersen og Magne Johansen


 


 

Miriam og Svein Johansen

Spaniamegler1 hjalp oss å finne et fint hus i et område og pris som passet til oss. På visningsturen opplevde vi bare positive ting. De tok godt vare på oss og vi fikk all informasjon som vi behøvde. Turen hadde et godt opplegg angående opphold og visningsobjekter. Spaniamegler1 ordnet alle dokumenter på kjøpet, noe som gjorde det enkelt for oss.

Vi er veldig førnøyd og takker for hjelpen.

Bruker dere Spaniamegler1 ved kjøp av hus i Spania vil der få veldig grei bistand.

Mvh. Miriam og Svein Johansen


 


 

Merete og Leif Einar Falnes

Grunnen til at vi valgte Spaniamegler1 var for det første at det var norske kontakter, som snakket norsk. Spaniamegler1 har egen advokat i Spania og i tillegg avtale med advokat i Norge. De hadde mange hus og leiligheter i et område som vi var interessert i. I tillegg hadde de gode forbindelser til så vel entrepenører som bygget nytt, som til andre aktører som solgte brukte leiligheter. Vi var der en uke, og alle avtaler som ble avtalt og inngått ble fulgt til punkt og prikke fra Spaniamegler1s side. De ordnet alt fra hotell til kjøring fra og til flyplass og viste oss i tillegg området rundt der vi var på jakt etter leilighet, både fordeler og bakdeler.

Vi fant det vi var på utkikk etter, til en god pris. Alt ble ordnet av Spaniamegler1 vedrørende salg, opprettelse av bankonto, skjøte og forsikringer m.m. Alle henvendelser og spørsmål fra vår side er blitt besvart omgånde på en ryddig og grei måte. Vi har til nå opplevd å bli godt ivaretatt av Spaniamegleren 1.

Merete og Leif Einar FalnesNår du besøker en nettside, kan serveren hvor nettsiden tilhører, lagre informasjon fra din nettleser, hovedsaklig i form av informasjonskapsler.
Denne informasjonen kan være om deg, dine instillinger på enheten du bruker, hovedsaklig så nettstedet kan fungere korrekt.